Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Bro binder Viborg bedre sammenVisualisering: Cubo Arkitekter.

Bro binder Viborg bedre sammen

Anlægsarbejdet med Hærvejsbroen er i gang, og broen er både et byrum og en bro, der forbinder Viborg Baneby med midtbyen

Del artiklen på

I løbet af 2018 tager Hærvejsbroen form i Viborg Banebyen. Broen strækker sig fra Hovedbiblioteket i nord til Middagshøjvej i syd, og den bygges sammen med Midtbyens Gymnasium.
 
Hærvejsbroen bliver en attraktiv forbindelse for cyklister og gående og bliver samtidig et helt nyt byrum, der indbyder til ophold for kommunens borgere, studerende og besøgende.
 
Der etableres nemlig en ny adgang fra broen til vestenden af togperronen via både trappe og elevator, og projektet skaber dermed også en god adgang til alle dem, der benytter toget mellem Aarhus og Struer.
 
Broen bygges af Viborg Kommune, og projektet finansieres af Realdania (Ca. 31,5 mio. kr.) og Viborg Kommune (Ca. 50,5 mio. kr.):
 
- Der er gang i rigtig mange projekter rundt om i byen, og det er spændende at se, hvordan Banebyen allerede nu tager form. Nu er vi så i gang med selve byggeriet af Hærvejsbroen. Der er ingen tvivl om, at broen bliver det vigtigste bindeled mellem Banebyen og midtbyen og derved er med til at sætte yderligere skub i udviklingen i Viborg Baneby, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Cubo Arkitekter har tegnet Hærvejsbroen og Midtbyens Gymnasium, og underrådgivere er Møller & Grønborg og ISC Rådgivende Ingeniører og Kaj Bech som entreprenør.

Flere elementer
Broprojektet består af flere elementer. Hærvejsbroen består af et rampeanlæg og en stålbro, der går fra Middagshøjvej over Vilhelm Ehlerts Alle, over jernbanen og over Banevejen til Midtbyens Gymnasium. Ved gymnasiet skabes et nyt byrum til de studerende, kommunens borgere og besøgende.

Fra Hærvejsbroen er der adgang med trappe og elevator til Stationspladsen (parkerings-plads) syd for banen, til togperronen ved spor et og to samt Banegårdspladsen ved svømmehallen.

Broen over Banegårds Alle er en stålbro, der forbinder byrummet ved Midtbyens Gymnasium med parkeringspladsen ved Hovedbiblioteket. Broen giver nem adgang videre til Kaserneområdets uddannelsesinstitutioner, sportsaktiviteter og rådhus.

Den eksisterende perron forlænges, så der bliver adgang til togperronen fra Hærvejsbroen via trappe og elevator.

Hærvejsbroen (fra Middagshøjvej til Midtbyens Gymnasium) og adgangen til togperronen forventes at kunne tages i brug i december 2018. Broen over Banegårds Alle (fra Midtbyens Gymnasiet til Hovedbiblioteket) forventes at kunne tages i brug i forår/sommer 2019 ifm. gymnasiets færdiggørelse.

-kj

Læs mere om Byggeri

12/3 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder