LCA
scroll
Byggearbejdere har taget barsel til sigFormanden for 3F's Byggegruppe, Claus von Elling

Byggearbejdere har taget barsel til sig

Ifølge Fagbladet 3F er fædre i byggeriet dem, der har øget bruges af barselsfri mest, efter den øremærkede barsel er blevet indført

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik tager fædre i Byggefagenes a-kasse, blandt andre blikkenslagere og elektrikere, nu tre gange så meget barsel som tidligere. Tømrere og murere, der er organiseret i 3F’s Byggegruppe, tager mere end dobbelt så meget barsel.

Det er ifølge 3F’s Fagbladet en udvikling, som er sket fra 2021 til 2022, og det glæder formanden for 3F’s Byggegruppe, Claus von Elling.

Han siger til Fagbladet, at udviklingen går den rigtige vej:

- Jeg tror også, det har en stor indflydelse, at vi har en ny generation, hvor unge fædre synes, at det er mere naturligt, at de skal holde barsel med deres barn, siger han.

Bedre økonomi
Og så erkender formanden for Byggegruppen, at det ’selvfølgelig også hjælper, at økonomien er på plads’.

Fagbevægelsen har forhandlet fuld løn under fædrebarslen i de øremærkede uger, men i 3F’s Byggegruppe har det krævet nogle rokeringer i overenskomsterne med Dansk Byggeri.

Det betyder ifølge Fagbladet blandt andet, at der er en maksimalsats på, hvor høj en løn, fædrene kan få udbetalt, mens de er på orlov.

19/4 2024