Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggeriet er hårdt ramt af vandmasserneSådan har Danmark set ud det meste af februar og det rammer også arbejdet på byggepladserne (foto:jhn)

Byggeriet er hårdt ramt af vandmasserne

Hver syvende byggevirksomhed er lige nu ramt af vandmasserne, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Del artiklen på

Samfund - Byggeri

Bygge- og anlægsbranchen er hårdt ramt af den massive regn. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 14 procent af medarbejderne i landets bygge- og anlægsvirksomheder blev påvirket negativt af de store vandmasser i februar. Den megen regn gør det sværere at producere i store dele af branchen.

- Voldsomt vintervejr med sne, frost og efterårsorkaner har altid påvirket byggeriet. Men det usædvanlige i år er, at det er den vedholdende regn og de efterfølgende oversvømmelser, der rammer arbejdet på bygge- og anlægspladserne, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Dyrt for samfundet
Når vandet på et tidspunkt trækker sig tilbage, får håndværksvirksomhederne omvendt typisk en periode med ekstra travlhed.

- Men set fra samfundets side, er der store tab ved de ødelæggende vandmasser i et lavtliggende land som Danmark, siger Bo Sandberg.

Dansk Byggeri efterlyser derfor en national handlingsplan for klimasikring og kystbeskyttelse. Og foreslår, at der bliver oprettet en statslig klima- og kystfond, der sikrer kommunerne bedre muligheder for at finansiere klimasikrings- og kystbeskyttelsesprojekter, og gør det nemmere for vandselskaberne at fjerne vandet, uanset hvor det kommer fra.

Mangel på ordrer og medarbejdere
Foruden den massive regn er flere bygge- og anlægsvirksomheder også påvirket af for få opgaver i ordrebogen. Og for anden måned i træk er der flere byggevirksomheder, der mangler opgaver, end der mangler arbejdskraft.

I februar blev 20 procent af bygge- og anlægsvirksomhederne ifølge Danmarks Statistik begrænset i produktionen på grund af mangel på efterspørgsel, mens 19 procent blev begrænset af mangel på arbejdskraft.

- De nye tal bekræfter, at det konjunkturmæssige pres på byggeriets arbejdsmarked er aftagende, mens den underliggende, mere strukturelle mangel på faglærte medarbejdere fortsat består, siger cheføkonom Bo Sandberg.

-jhn

Læs mere om Byggeri

28/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.