Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggeriets Klimapriser 2018: Se årets vindere her Ved uddelingen af klimapriserne blev Kronospan, Wood Step, Komproment og H+H Danmark hædret for deres bæredygtige produkter eller løsninger.

Byggeriets Klimapriser 2018: Se årets vindere her

Klimagulv, kuldereducerende trappeløsning, cirkulær miljøstrategi og en arbejdsmiljøfremmende montagelift blev vinderne af Byggeriets Klimapriser

Del artiklen på

Fredericia Kommunes borgmester, Jacob Bjerregaard, og Carsten With Thygesen, formand for Markedsmodningsfonden og næstformand i Realdania, overrakte tirsdag Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris samt Byggeriets Miljøpris – Særpris til hhv. Kronospan, Wood Step, Komproment og H+H Danmark.

Overrækkelsen skete på førstedagen af byggefagmessen Byggeri’18, der i disse dage afholdes i Messe C i Fredericia.

Bag Byggeriets Klimapriser står Brancheforeningen Danske Byggecentre, som med de tre hæderspriser og årets særpris ønsker at sætte fokus på og fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber.

- Danske virksomheder har sat fart på innovationen inden for grønne og bæredygtige byggevarer, løsninger og miljøstrategier. Det er femte gang, at vi uddeler Byggeriets Klimapriser, og mængden af ny teknologi og idéer har aldrig været større blandt de nominerede og messens mange udstillere. Specielt inden for cirkulær økonomi og energibesparende materialer oplever vi i år en opblomstring, så der gode udsigter til et endnu grønnere og mere bæredygtigt dansk byggeri, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre, som er arrangør af Byggeri’18.

Se mere fra messens første dag i filmen.


Særpris til det gode arbejdsmiljø
Sammen med Byggeriets Klimapriser blev der i år uddelt en helt ny pris: Byggeriets Miljøpris – Særpris. Vinderen blev H+H Danmark, der har udviklet montageliften H+H Ergo, som både har øget virksomhedens konkurrenceevne og bidraget til et dokumenteret bedre arbejdsmiljø på byggepladsen.

- Vi ønsker at hylde det gode og sikre arbejdsmiljø. Derfor har vi i år indstiftet Byggeriets Miljøpris - Særpris for at sætte fokus på, at der kan hentes mange penge i byggeriet ved at satse på innovation, der både skaber effektive løsninger og et godt fysisk arbejdsmiljø for ens medarbejdere på byggepladsen, siger Palle Thomsen, der sammen med markante personligheder i byggebranchen er medlem af nomineringskomitéen bag Byggeriets Klimapriser.

Komitéen havde følgende ord med på vejen til de fire vindere:

Byggeriets Klimapris: Kronospan
Prisen går til Kronospan for deres Novopan Klimagulv, der er en ny 25 mm sporet undergulvsplade med fræsede spor til 20 mm varmeslanger til vandbaseret gulvvarme. Novopan Klimagulv er det eneste undergulv til gulvvarme i Skandinavien, der har opnået Svanemærket primært pga. de anvendte råvarer er CO2-neutrale og virksomhedens vægt på cirkulær økonomi i produktionen. Mindst 70 % af råvarerne til pladeproduktionen er genanvendt træffald. De resterende 30 % af råvarerne er bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ fra danske skove.

Byggeriets Energipris: Wood Step
Prisen går til Wood Step for trappeløsningerne Polar-Step og Polar Topkarm, som reducerer problemer med kuldebroer og træk. Topisoleret loftstrappe med 87 mm front samt toplem i tagrummet også med 87 mm front, hvilket har sikret en testet u-værdi på kun 0,37. Konstruktionen imødekommer de øgede tæthedskrav i BR2020. 100 % PEFC certificeret.

Byggeriets Miljøpris: Komproment
Prisen går til Komproment for at have iværksat en miljøstrategi, virksomheden har udviklet facadeprodukter med udgangspunkt i adskillelse og genanvendelse, og arbejder med dokumenteret bæredygtighed via Cradle to Cradle-certificeringer. Forudsætninger for CtC-certificering er, at produkterne er udviklet til adskillelse, samt at der ikke indgår skadelige stoffer i produkterne. Fem produkter er certificeret på sølv-niveau. Med facaderne leveres en ’sort boks’ med materialeoplysninger, således at materialerne kan genanvendes på den rigtige måde og indgå i det cirkulære byggeri.

Byggeriets Miljøpris – Særpris: H+H Danmark
Prisen går til H+H Danmarks for deres H+H Ergo montagelift. Liften vandt i 2017 Patent Nords innovationspris for ’på innovativ vis at kombinere øget konkurrenceevne med forbedret arbejdsmiljø’ og for liftens betydning for arbejdsmiljøet. H+H tænker sikkerhed og arbejdsmiljø helt ud i sidste led af værdikæden. Der er udtaget tre patenter på H+H Ergo. Det seneste er et krydslasersystem, som skal lette arbejdet med montagen yderligere, og som vil blive præsenteret på messen.

-los


Læs mere om Byggeri

14/3 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.