Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Carl Ras hædret med Københavns erhvervspris 2019Fotograf: Claudia Dons for Københavns Kommune

Carl Ras hædret med Københavns erhvervspris 2019

Fire københavnske virksomheder og deriblandt værktøjsleverandøren Carl Ras har vundet Københavns Erhvervspris 2019

Del artiklen på

Igen i år var det et stærkt felt af virksomheder. Vinderne af Københavns Erhvervspris 2019 blev bådudlejningsfirmaet GoBoat, velfærdsleverandøren DUOS, appen mod madspild Too Good to Go, og leverandøren af værktøj og beslag Carl Ras.

Københavns Kommunes Erhvervspris blev overrakt onsdag den 15. maj til de fire vindende virksomheder. Vinderne bidrager på hver sin måde til hovedstadens vækst. Og de udmærker sig inden for kategorierne attraktiv storby, innovation, iværksætteri samt ved at tage et miljømæssigt og socialt ansvar.

- Stort tillykke til årets vindere af Københavns Erhvervspris - og titlen som byens bedste virksomheder. I formår at skabe vækst, flere arbejdspladser og grønne løsninger til København og går dermed foran på fornemste vis. Det stærke felt vidner også om en kæmpe styrke og diversitet i det københavnske erhvervsliv med så forskellige brancher repræsenteret, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Borgmester imponeret over Carl Ras
- Det er fuldt fortjent, at Carl Ras tager prisen for CSR, miljøansvar og socialøkonomiske virksomheder. Det er imponerende, hvordan virksomheden yder en kæmpe indsats for både miljøet, udviklingslandene og mennesker, der har ryggen mod muren. Det er også min opfattelse, at Carl Ras med et godt eksempel påvirker byggebranchen til at hjælpe udsatte ledige med et job at stå op til hver dag og hjælpe dem videre i livet. Det er flot", siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

De fire vindere er udpeget af medlemmer af Københavns Erhvervsråd på baggrund af 19 nominerede virksomheder.

-jhn

Fakta om vinderne

KBH SOM ATTRAKTIV STORBY
GoBoat har formået at integrere byens kanaler på en ny og attraktiv måde og havde i 2018 hele 260.000 brugere. GoBoat skaber oplevelser for både københavnere, besøgende og turister, og er international ambassadør for København.

INNOVATION
DUOS har formået at italesætte fleksjobbere som en ressource og tænke innovativt indenfor socialt arbejde og rekruttering. Virksomheden har fået borgere, der i længere tid har været på kanten af arbejdsmarkedet, i job, hvor de kan bruge deres kompetencer overfor medborgere, der har brug for hjælp i hverdagen.

IVÆRKSÆTTERI
Too Good To Go bekæmper madspild via en app, der forbinder forbrugere med forretninger og restaurationer, der ved lukketid har mad i overskud. Efter tre år bruges appen i ni lande, har otte millioner registrerede brugere og samarbejder med over 16.000 forretninger. Har i alt reddet over 11 millioner måltider fra skraldespanden.

CSR, MILJØANSVAR OG SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER
Carl Ras sætter social og miljømæssig ansvarlighed højt på dagsordenen, samtidigt med at de skaber en solid forretning med en fornuftig vækst. Carl Ras indsamler og donerer brugt værktøj til projekter i udviklingslande, genanvender plastkrus, leverer varer på eldrevne scootere og samarbejder med organisationen Plastic Change.

Læs mere om vinderne og øvrige nominerede virksomheder her

Fakta: Om dommerne

Dommerkomiteen bestod i år af fire medlemmer fra Københavns Erhvervsråd:

Torben Möger Pedersen, adm. direktør, PensionDanmark
Yael Bassan, direktør, Copenhagen Bicycles
Nicklas Kany, adm. direktør, MentorDanmark
Dorthe Petersen, direktør, Meyers Madhus

Fakta om Københavns Erhvervspris
Københavns Erhvervspris blev uddelt for første gang i 2016.
Den fysiske pris er udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut og er fremstillet i beton. Prisens cirkulære udformning peger på Københavns Kommunes vision "Københavnerfortællingen", som handler om, at København skal være en by præget af vækst og livskvalitet. Samtidig afspejler prisen dialogen mellem kommunen og erhvervslivet: Byen giver til erhvervslivet, og erhvervslivet giver til byen.

Læs mere om Byggeri

20/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder