Aktuelle nyheder - Byggeri

Carlsberg Byen: Brygmester Hus udsolgt

Carlsberg Byen: Brygmester Hus udsolgt

Brygmester Hus byder på lejligheder med usædvanligt mange værelser, og det,har måske været med til at sikre, at alt nu er udsolgt  

Del artiklen på

Af Terkel Grum-Schwensen   

Brygmester Hus ligger i Carlsberg Byen, Vesterbro, hvor nye kvarterer opstår i gamle og forandrer disse for stedse. Grandiose nye tårne er i samspil med områdets oprindelige skorstene og tidlige højhusbyggerier, mens lavere nybyggerier er i dialog med humlehaller og bastante bryghuse. 

Byggeriet her ligger mellem Malmtorvet og Gamle Carlsberg Vej og har et fungerende bryghus, for der skal heldigvis fortsat brygges øl på Valby Bakke, og et tidligere maltlager som nærmeste naboer. Mellem gammelt og nyt er der på begge sider af det nye hus lagt passager med et par trapper i cortenstål. Det rustne jern binder nyt, gammelt og niveauforskelle sammen på en uhøjtidelig og selvfølgelig måde.   

Til et sultent marked

Projektet består af en karrébebyggelse med 54 boliger og en børnehave i to etager. Områdets niveauforskelle gør, at to af husets etager mod Gamle Carlsberg Vej ligger under terræn.

Her er godt 4900 boligkvadratmeter som er fordelt på 54 boliger i meget varierende størrelser. Varierede for at appellere til det bredest mulige segment. Billigt er det ikke at bo her, priserne starter ved tre millioner, og lejlighedsstørrelserne starter ved 36 m2. Men lejlighederne er alle solgt eller udlejede, så efterspørgslen er der. I forbindelse med boligerne er der et par private tagterrasser, en større fælles tagterrasse, et grønt gårdrum og en del altaner. Børnehaven har sin egen legeplads på taget.  

Tung mønstret frakke plus parasit

Bygningens facade er klædt i en tung mønstret murstensfrakke, der refererer til omgivelserne og de gamle huse i området. Stenene er lagt i relief for at tilføje spil og variation til byggeriet og dets omgivelser. Murstensfrakken prydes eller brydes af metalplader og de uden-på-hængte stålaltaner, som tilføjer de ydre facader noget fabriksagtigt, der passer til omgivelserne. Den øverste etage er trukket tilbage og slutter mod Malmtorvet og himlen med en lidt parasitagtig penthousetop. Begge lejligheder her har herlige tagterrasser. Tilføjelsen skiller sig med sin lette beklædning ud fra resten af bygningen og fremstår altså som et påhæftet element. Man forestiller sig let, at det lette skur på taget skal referere til maskinhuse og lignende på tagene af områdets ældre bygninger.   

Gård uden meget rum

Byggeriets gårdfacade er klædt i træ, der letter det ellers tunge byggeri. Lyset i det lille gårdrum forlenes derved med et lidt overraskende varmt og gyldent lys. Rummet er lidt småt og optages i høj grad af private gårdhaver/terrasser og gangarealer, så pladsen til fælles aktiviteter synes ret intim. Det er uden tvivl en del af en effektiv bomaskine, snarere end en af storbyens små oaser. De gamle nabobygninger udtrykker en tilsvarende effektivitet, og rummer samtidigt et kolossalt arkitektonisk overskud og mange, herligt overflødige kvadrat- og kubikmetre.  

Usædvanligt mange værelser

Boligerne er indrettet med køkkenalrum, som hovedsageligt er placeret helt optimalt i forhold til solindfald og udearealer. Alle har enten altan eller terrasse i direkte forbindelse til boligens opholdsrum. Og så er her, som noget ret usædvanligt i moderne boligbyggeri, indrettet med så mange værelser som muligt. Dette gør boligerne fleksible og sikrer sympatisk nok, at de appellerer til flere forskellige familiekonstellationer. Badeværelserne er at finde i den mørkeste del af boligen, så lejlighedernes bedste dagslysforhold er forbeholdt værelser og opholdsrum. Byggeriets kælderarealer benyttes til fællesrum, depoter, teknik, bil- og cykelparkering.

-ms 

Areal:

I alt ca. 7000 m2

Arkitekt:

ZESO Architects

Bygherre:

Carlsberg Byen

Entreprenør:

HHM 

Ingeniør:

Niras

Læs mere om Byggeri

28/6 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.