Aktuelle nyheder - Byggeri

Casa har slået stregerne til nyt parkeringshus ved nyt universitetshospitalDet vindende konsortium består ud over Casa og AkademikerPension også af underleverandørerne Link Arkitektur, Ingeniør’ne, Apcoa Parking DK.

Casa har slået stregerne til nyt parkeringshus ved nyt universitetshospital

Et konsortium med Casa i spidsen skal tegne et nyt parkeringshus til det kommende supersygehus i Aalborg. Anlægssummen bliver cirka 82 mio. kr., og huset forventes at kunne tages i brug i 2023

Del artiklen på

Region Nordjylland og et konsortium bestående af bl.a. Casa og AkademikerPension indgår en OPP-kontrakt til et parkeringshus ved det ny universitetshospital i Aalborg. Parkeringshuset får plads til 600 biler.

Anlægssummen bliver cirka 82 mio. kr., og huset forventes at kunne tages i brug medio 2023.

Det er anden gang Region Nordjylland indgår i et OPP-projekt, og erfaringerne fra det første OPP-projekt, Hospice Vangen i Nørresundby, har været så gode, at regionen nu er på vej med et tredje OPP-udbud for anden etape af Psykiatribyggeriet, der opføres lige syd for det ny universitetshospital.

Placering tæt på hovedindgang og ambulatoriehus
Parkeringshuset bliver placeret øst for hospitalet og tæt på hovedindgang, ambulatoriehus og Steno Diabetes Center Nordjylland. Ud af de 600 parkeringspladser i parkeringshuset finansierer Novo Nordisk 100 pladser, som skal benyttes til ambulante diabetes-patienter.

Der er i udvælgelsen af parkeringshuset både lagt vægt på en harmonisk arkitektur og en god driftsløsning. Parkeringshusets indretning sikrer en let afsøgning af parkeringspladser på de forskudte dæk. Derudover er der også elevatoradgang til alle dæk i parkeringshuset og en klar strategi for wayfinding.

- Parkeringshusets udvendige beklædning med aluminium indgår i en harmoni med hospitalets bygninger, idet metalfladen er farvemæssigt afstemt efter hospitalets murstensbygninger og indgange. Placeringen af parkeringshuset øst for hospitalsbyggeriet vil være med til at sikre både en god anvendelse af arealet, og at vi får flere parkeringspladser, end der er ved hospitalerne i Aalborg i dag, siger Niels Uhrenfeldt, projektdirektør, Region Nordjylland.

Flere parkeringspladser på vej
Der etableres også parkeringspladser på terrænet ved det nye universitetshospital, så der vil samlet set blive etableret omkring 3500 parkeringspladser ved det ny universitetshospital i Aalborg Øst. Heraf får Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet rådighed over 300 parkeringspladser i terræn.

- Vi er stolte over, at Region Nordjylland har valgt Casa og vores partnere til at opføre og drifte det ny parkeringshus. Casa har opført adskillige, forskelligartede OPP-projekter allerede, og vi ser frem til at bruge vores viden og erfaring i Aalborg denne gang, siger Torben Modvig, CEO, Casa.

-dc

Læs mere om Byggeri

11/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.