left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Cembrit går planken ud og bliver til SwisspearlDen nye koncern har 2400 medarbejdere og produktion på ni forskellige lokationer.

Cembrit går planken ud og bliver til Swisspearl

I 2022 blev den danske byggematerialeleverandør Cembrit opkøbt af den schweiziske fibercementproducent Swisspearl. Nu skifter Cembrit navn til Swisspearl

Del artiklen på

Fra 1. april starter et nyt kapitel for byggematerialeleverandøren Cembrit, der sidste år blev opkøbt af den schweiziske fibercementproducent Swisspearl.

Cembrit skifter nemlig navn til Swisspearl.

Den nye brandidentitet skal være med til at forløse synergierne og skabe mere værdi på tværs af særligt de europæiske markeder for den nye koncern, der med 2400 medarbejdere og produktion på ni forskellige lokationer er en af Europas førende producenter af fibercementprodukter.

- Med navneskiftet tager vi et vigtigt skridt i den fortsatte værdiskabelse hos kunder og samarbejdspartnere. Nu kan vi tilbyde en endnu bredere produktportefølje, mere know-how og adgang til flere specialister. Vores medarbejderstab og høje serviceniveau forbliver den samme, ligesom vores fokus på bæredygtighed stadig skal definere måden, vi driver vores forretning på. Under det nye navn styrker vi nu Swisspearl-brandet og løfter forretningen til et nyt niveau, forklarer Karsten Østergaard Larsen, Markedsdirektør for tidligere Cembrit – nu Swisspearl Danmark.

Traditionerne fusioneres
Cembrits rødder strækker sig tilbage til 1927, hvor virksomheden under navnet Dansk Eternit startede produktionen af byggematerialer i Aalborg. Siden har virksomheden markeret sig som en markant leverandør af byggematerialer i fibercement til hele Europa med særlig stærk forankring i de nordiske markeder.

Swisspearls historie går tilbage til slutningen af det 19. århundrede, hvor den familieejede, schweiziske virksomhed blev grundlagt og siden er vokset til en markant leverandør i Europa.

Nu fusioneres manges års stolt tradition og historie som led i at understøtte og sikre den videre udvikling af den samlede koncern.

- Cembrit har været en væsentlig del af dansk og europæisk byggekultur gennem årtier, hvor både arkitekter, bygherrer og private er blevet inspireret af vores materialer. Det er derfor vigtigt, at vores værdier bevares, og at vores rødder ikke glemmes. Baseret på mange års erfaring og suppleret af Swisspearls stærke markedsposition fortsætter vi nu med at bygge videre på vores solide fundament af høj kvalitet, integritet og gode produkter, som fortsat skal bidrage til en sundere og mere bæredygtig byggebranche, siger Karsten Østergaard Larsen.

Den konsoliderede Swisspearl-koncern har medarbejdere i mere end 20 lande samt fabrikker i Schweiz, Østrig, Slovenien, Ungarn, Polen, Tjekkiet og Finland. Tidligere bestod Swisspearl-koncernen af Cembrit, Eternit og Swisspearl, men nu samles alle tre brands altså under samme navn og identitet.

-dc

Læs mere om Byggeri

23/3 2023