scroll
Cembrit klar med nyt produkt i den såkaldte ‘Plank-serie’Cembrit er et af 19 datterselskaber i den internationale Cembrit-koncern, der har ca. 1300 ansatte i mere end 20 lande. Foto:

Cembrit klar med nyt produkt i den såkaldte ‘Plank-serie’

Den danske tag- og facadebeklædningsproducent Cembrit lancerer nu en ny fibercementplanke, der med en fer- og not-løsning giver et facadedesign uden synlige skruer eller søm

Gennem mange år har Cembrit Plank Original-serien været synonym med fibercementplanker med vedligeholdelsesvenlige egenskaber. Nu er den danske tag- og facadebeklædningsproducent klar med et nyt produkt kaldet Cembrit Plank Connect, som består af en fer og not-løsning, der giver mulighed for nye designfunktioner.

- Med Cembrit Plank Connect udvider vi nu den populære Plank-serie. Mens Cembrit Plank Connect stadig besidder de dokumenterede, tekniske aspekter af vores eksisterende Plank-produkter, har vi nu designet en planke, der giver facaden et mere moderne og elegant look, siger markedsdirektør hos Cembrit, Karsten Østergaard Larsen.

Cembrit Plank Connect er en ny variant i Cembrit Plank-designlinjen. Dens vigtigste funktion, nemlig fer- og not-løsningen, giver et design uden synlige skruer eller søm i facaderne. Løsningen består af en stærk clips, der forbinder to planker og holder dem sammen med et stabilt greb og samtidig skaber fri bevægelighed for plankerne, da ingen skrue går direkte ind i materialet.

Det har gjort planken nemmere at montere – både vandret og lodret:

- Som en del af den pålidelige fer- og not-løsning har vi lavet en klemme, der giver nem og solid montering, fordi plankerne ganske nemt sættes sammen ved hjælp af klemmerne. Derudover har vi øget højden til 210 mm, så montering er gjort endnu nemmere, i og med at der skal bruges færre planker og clips, forklarer Karsten Østergaard Larsen.

Nye designmuligheder med Cembrit Plank Connect
Cembrit Plank Connect fås i cedertræ-look i fem farver. Sammen med de lige linjer og det minimalistiske design kan plankerne også kombineres med andre beklædningsmaterialer:

- Cembrit Plank Connect er tilgængelig i fem forskellige farver, der kan komplementere et facadeudtryk med blandede materialer. For eksempel kan mørke planker give en flot kontrast til lyse facadenuancer, uddyber Karsten.

Cembrit Plank Connect leveres med en UV-resistent maling med minimal vedligeholdelse, mens planken også har gennemgået en række forbedringer, der gør den stærkere og mere beskyttet mod vind og vejr:

- Cembrit Plank Connect har et højt interlaminært bånd, som gør den i stand til at modstå stor vindbelastning. Samtidig er alle sider af planken overfladebehandlet, hvilket får den til at absorbere mindre fugt og udvide sig mindre, hvilket gør planken til den mest stabile på markedet. Med Cembrit Plank Connect introducerer vi et af de stærkeste og mest holdbare facadebeklædningsmaterialer, slutter Karsten Østergaard Larsen.

-tmk

6/9 2022