Aktuelle nyheder - Byggeri

Christiansborg går selv i energispare-tilstand

Christiansborg går selv i energispare-tilstand

Folketingets Præsidium har besluttet at indføre en række initiativer for at spare på strøm og varme.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

- Skal vi lykkes, så kræver det sammenhold og ekstra uldtrøjer denne vinter...
Sådan lyder budskabet fra Folketingets Præsidium til folketingsmedlemmerne med henvisning til forsyningskrisen.

Det understreges, at hver en kilowatt time har en stor værdi, og hvad, der spares et sted, kan bruges et andet sted i verden, hvor energimanglen er stor.

Christiansborg på nedsat temperatur
For at spare på varmen bliver temperaturen på Christiansborg og andre af Folketingets bygninger sænket til 19 grader. Derudover forkortes fyringssæsonen, så radiatorerne først tændes omkring 1. oktober.

Selvom der i perioder kan være brug for en ekstra varm trøje, så ligger de 19 grader inden for Arbejdstilsynets anbefalinger for stillestående arbejde, som er på 18 grader. Det betyder, at alle skal sætte deres radiatorventil på lidt under 3 og ikke skue yderligere op:

- Nogle kontorer i Folketinget opleves allerede kolde om vinteren, og her vil administrationen være ekstra opmærksomme på at finde løsninger, understreges det.

Mørket sænker sig
Desuden bliver Christiansborg mørkelagt, idet den udvendige belysning slukkes i det omfang, at, at det ikke går ud over sikkerheden. Lyset i Tårnet vil bliver også slukket.

Samtidig bliver de el-radiatorer, der står i mange kontorer udfaset. De bruger meget strøm og derfor samler administrationen egne el-radiatorer ind, og medlemmerne af Folketinget opfordres til at gøre det samme.

Elevator på nedsat tid
Der vil også være andre initiativer. Eksempelvis bliver driftstiden for den berømte ’Paternoster’ – den åbne elevator med af- og påstigning i farten - blive reduceret, og vinduer bliver gennemgået og tætnet, ligesom driften af husets fjernvarme- og ventilationssystem optimeres.

Sidst, men ikke mindst vikl der være mere og bedre behovsstyring af husets belysning på gangarealer, der altså i endnu højere grad styres efter, om der befinder sig nogen.

Forventet 14 procent energibesparelse
Med de planlagte initiativer forventer Folketinget at kunne spare hvad der svarer til 1.100 MWh om året – svarende til 14 procent af Folketingets samlede energiforbrug.

Samtidig er administrationen ved at forberede en kampagne, som giver gode råd om, hvad den enkelte selv kan gøre for at nedsætte varme- og energiforbrug i Folketinget.

Læs mere om Byggeri

22/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFaldsikringFugemasseFugeskumGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteKabelkanalerLofterMaterielopbevaringOmbygningPortautomatikPorteRullestilladsSmedejernsporteSpartelmasseSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalrenoveringTrappestigerVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.