Aktuelle nyheder - Byggeri

Corona-krisen vil trække lange sporSvar på hvor hurtigt installatørerne forventer, at de er tilbage på et normalt omsætningsniveau.

Corona-krisen vil trække lange spor

Mere end hver femte installatør, der har oplevet en nedgang i omsætningen, forventer, at der går op mod et år, før omsætningen er tilbage på niveau, viser ny undersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne

Del artiklen på

Samfund - Corona-krise

Mere end hver femte af de medlemsvirksomheder, der har oplevet en nedgang i omsætningen, forventer eksempelvis, at der går op mod et år, før omsætningen er tilbage på niveau.

Det er cirka en fordobling i forhold til situationen i krisens første dage i marts. Dengang forventede flertallet af virksomhederne, at coronakrisen var et forbigående dyk i omsætningen, som ville være tilbage i gear igen i løbet af et kvartal – og allersenest i løbet af et halvt år.

- Efter det første spontane chok er krisen blevet til dagligdag, og nu begynder vi at se de mere langsigtede konsekvenser, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

- Uanset om man er i en branche, der blev akut ramt eller ej, så går ingen helt fri af krisen. I installationsbranchen mærker vi nok mere de langsigtede konsekvenser, og derfor er der behov for at se på hjælpepakkerne, så man får en gradvis udfasning af hjælpepakkerne, som samtidig sætter tryk på den grønne omstilling, siger Troels Blicher Danielsen.

Forbrugernes tillid skal genskabes
Han understreger, at det dybest set kræver tillid at få de økonomiske hjul til at snurre igen – ikke mindst hos forbrugerne.

- Danskerne må ikke være nervøse for deres investeringer i eksempelvis en ny varmepumpe til huset. Her er håndværkerfradraget en mulig løsning, hvis den justeres, så man som privatperson kan opspare ubrugte fradrag fra år til år og på den måde få råd til større investeringer, siger Troels Blicher Danielsen.

Han efterlyser desuden, at fradraget udvides, så det også kan bruges til at dække materialer og ikke, som i dag, kun håndværkernes arbejdsløn.

Medlemsundersøgelsen viser også, at fire ud fem metal- og installationsvirksomheder på nuværende tidspunkt ikke forventer fyringer i den nærmeste fremtid.

-jhn

Læs mere om Byggeri

26/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.