Aktuelle nyheder - Byggeri

Danmark skal i front på bæredygtigt byggeriDet er helt afgørende, at vi kan udbrede digitale værktøjer til SMV’er i byggebranchen, som ikke selv har ressourcerne til at sætte gang i omstillingen, fastslår Thomas Hofman-Bang.

Danmark skal i front på bæredygtigt byggeri

30 millioner fra Industriens Fond og Realdania skal digitalisere byggeriet yderligere og gøre det mere bæredygtigt

Del artiklen på

Hvis Danmark skal nå i mål med de ambitiøse klimamål om reducering af CO2, spiller byggeriet en vigtig rolle, fordi branchen står for omkring 30% af de samlede udledninger. En af nøglerne til at mindske udledningerne og sikre et bæredygtigt byggeri er et øget fokus på digitalisering og teknologi. Det mener Industriens Fond og Realdania, der netop har bevilliget yderligere 30 mio. kr. til at gøre ConTech Lab til en fast del af byggeriet.

Digitalisering skal øge konkurrenceevnen
En øget digitalisering er dog ikke kun grundlaget for at sikre en bæredygtig byggebranche, det er også et afgørende skridt i at kunne styrke byggeriets konkurrenceevne og derigennem øget produktiviteten, så de enkelte virksomheder og branchen som helhed kan fremtidssikres.

- Hvis vi skal kunne øge både produktiviteten og bæredygtigheden, så er det helt afgørende, at vi kan udbrede digitale værktøjer, som gavner de hundredvis af SMV’er i byggebranchen, som ikke selv har ressourcerne til at sætte gang i omstillingen, fortæller Thomas Hofman-Bang, der er administrerende direktør i Industriens Fond.

Fundamentet for fremtidens byggeri
ConTech Lab har i sit første år allerede skabt de første stærke resultater med en bred involvering af byggeriets virksomheder. Med en ekstra bevilling fra Industriens Fond og den filantropiske forening Realdania skal grundlaget nu skabes for, at den danske byggebranche kan blive frontløber indenfor fremtidens byggeri og samle branchen om fælles, grønne løsninger.

- Der er et stort potentiale for at understøtte den grønne omstilling i byggeriet gennem øget anvendelse af digitale værktøjer i byggeprocessen. Vi skal tænke smartere og udnytte digitaliseringen til at sikre bæredygtighed, kvalitet og mere værdi, fortæller Lennie Clausen, programchef i Realdania.

Momentum skal rykke branchen
I spidsen for arbejdet med ConTech Lab i Danmark står Molio, og her ser man frem til - igennem praksisnære projekter i tæt samarbejde med virksomheder fra hele byggebranchen - endelig at få nedbrudt de barrierer, der har stået i vejen for at skabe en digital og fremtidssikret byggebranche.

- Vi kan se, at der er en kæmpe efterspørgsel på de digitale løsninger, der fungerer i praksis, fordi der har manglet én samlet indsats på tværs af branchens værdikæde.

- Der har vi nu skabt momentum, og vores vision er helt klart, at vi kommer til at accelerere udviklingen markant, så vi kan få indfriet det enorme potentiale og så den danske byggebranche bliver én, resten af verden kigger efter for de gode løsninger, fortæller Christina Hvid, der er administrerende direktør for Molio.

-pf

Læs mere om Byggeri

24/11 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.