Aktuelle nyheder - Byggeri

Danmarks største stigning i unge, der vælger en erhvervsuddannelseDe nyeste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at 22 % af eleverne i Ballerups 9. og 10. klasse vælger en erhvervsuddannelse. Det er en stigning på cirka 8 %. Foto:DMskills/jhn

Danmarks største stigning i unge, der vælger en erhvervsuddannelse

Ballerup Kommune tegner sig for Danmarks største stigning i antallet af unge, der søger en erhvervsuddannelse som førsteprioritet direkte efter 9. eller 10. klasse og hædres med pris

Del artiklen på

Samfund - Erhvervsuddannelse

En fremtid som kok, frisør, regnskabsmedarbejder, social- og sundhedsassistent eller måske tømrer. Det er blot et udpluk af, hvad en erhvervsuddannelse kan føre til. Selvom mulighederne er mange, er andelen af unge i Danmark, der vælger en erhvervsuddannelse, dog faldet de sidste mange år.

Men sådan er det ikke i Ballerup Kommune i øjeblikket. Her oplever man, at antallet af unge, der søger en erhvervsuddannelse som førsteprioritet direkte efter 9. eller 10. klasse, er stigende.

Ballerup er faktisk den kommune i Danmark, der i 2020 har oplevet den største stigning i søgningen til en erhvervsuddannelse direkte fra 9. eller 10. klasse. De nyeste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at 22 % af eleverne i Ballerups 9. og 10. klasse vælger en erhvervsuddannelse. Det er en stigning på cirka 8 % fra 2019.

- Den store, flotte fremgang er kulminationen på en strategisk og målrettet indsats. Vi har blandt andet intensiveret vores vejledende indsats ude på skolerne, styrket vores 10. klassestilbud samt oprettet en masse forløb, der åbner elevernes øjne for erhvervsuddannelsernes mange muligheder, siger borgmester Jesper Würtzen.

Ørneprisen

Ministerros og pris
På baggrund af den imponerende stigning er Ballerup Kommune også blevet hædret med Børne- og Undervisningsministeriets nye pris, Ørneprisen, på 100.000 kr.

- Ørneprisen er stiftet for at sætte fokus på kommunernes vigtige rolle i at øge søgningen til erhvervsuddannelserne. Det er min forhåbning, at prisen vil motivere og understøtte kommunerne i arbejdet med at øge søgningen. Mange tak for jeres gode indsats. Jeg ønsker jer stort tillykke med prisen, lyder det fra Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i brevet til borgmester Jesper Würtzen, som han har modtaget i forbindelse med tildelingen.

- Prisen, de rosende ord og den flotte stigning falder tilbage på de mange medarbejdere, der hver eneste dag gør en kæmpe indsats ude på vores skoler i Ballerup. Det er et vigtigt og nødvendigt arbejde, for i Danmark har vi en lang tradition for at uddanne dygtige faglærte, der kan være med til at drive samfundsudviklingen, siger borgmester Jesper Würtzen.

Haderslev Kommune følger lige i halen på Ballerup Kommune på ranglisten over kommuner med den største stigning. Den jyske kommune har oplevet en stigning på 7 % fra 2019 til i år.

-jhn


Læs mere om Byggeri

18/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.