LCA
LCA
scroll
Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling

Over for Horsens Folkeblad bekræfter kurator, at Dansk Boligbyg A/S samt ét af to datterselskaber, nemlig Dansk Boligbyg Øst A/S er under konkursbehandling. Søsterselskabet Base Erhverv A/S er ikke ramt eller påvirket af konkursen.

Virksomheden omsatte ifølge avisen for 1,5 milliarder kroner i seneste regnskabsår, men facit blev et plus på relativt begrænsede 10,2 millioner kroner før skat i 22/23-regnskabet. Et resultat, ledelsen betragtede som utilfredsstillende.

- Det er to større byggesager på Sjælland, som har kostet over 100 millioner i tab, siger kurator Henrik Steen Jensen til TV2 Østjylland og fortsætter:

- Når du har indgået en bindende kontrakt, så skal du opfylde den, og det har man i flere omgange forsøgt at skaffe likviditet til, men nu måtte man opgive i fredags sidst på dagen, og derfor har man indgivet konkursbegæring fra morgenstunden.

Han oplyser, at der arbejdes på at finde løsninger, så nogle af arbejdspladserne bliver reddet, men erkender også, at det ikke bliver muligt at redde dem alle.

Dansk Boligbyg har ca. 130 medarbejdere på lønningslisten.

-dc

26/2 2024