Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk Byggeri tager skarpt afstand fra slavearbejdeFoto fra DR-dokumentaren, der afslørede forhold i byggebranchen med tvangsarbejde, slaveri og menneskehandel som Dansk Byggeri tager skarpt afstand fra.

Dansk Byggeri tager skarpt afstand fra slavearbejde

TV dokumentaren i går aftes, hvor udenlandske byggearbejdere bliver groft udnyttet af skruppelløse bagmænd, vækker vrede i Dansk Byggeri, som nu går ud med råd til, hvordan man undgår de brodne kar

Del artiklen på

En dokumentarudsendelse på DR1 mandag aften viser eksempler på, hvordan udenlandske medarbejdere bliver groft udnyttet af skruppelløse bagmænd i byggebranchen. Dansk Byggeri tager dyb afstand fra enhver form for tvangsarbejde, slaveri og menneskehandel.

Ingen af virksomhederne, der omtales i udsendelsen, er medlem af Dansk Byggeri.

- Tvangsarbejde og menneskehandel hører ikke hjemme i et moderne samfund. Det er grov kriminalitet, som skal bekæmpes med alle midler. Det opfordrer vi myndigheder og politikere til at tage hånd om så hurtigt som muligt, siger underdirektør Inger Petersen Thalund, Dansk Byggeri.

Sådan undgår du de brodne kar
Dansk Byggeri har tre anbefalinger til at undgå de brodne kar i byggebranchen.

- Sørg for at entrere med firmaer, der er omfattet af en overenskomst. Det sikrer ordentlige løn og arbejdsvilkår for de ansatte, lige som virksomheder kan være sikre på, at der er et fagretligt system til at sanktionere overtrædelser.

- Kend dine leverandører. Det er vigtigt at møde op til byggemøderne ude på pladserne, så man lærer sine samarbejdspartnere at kende. Og det giver mulighed for at indskærpe, at der skal være ordentlige forhold hos underentreprenørerne.

- Sørg for at lave skriftlige aftaler med underleverandører, så det helt tydeligt fremgår, hvad der skal leveres og under hvilke vilkår, arbejdet skal foregå.

-jhn

 

Læs mere om Byggeri

5/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder