oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk husbygger har succes i TysklandPlanet koncernen har i snart mange år haft succes i Tyskland med opførsel af flere feriebyer. Her er det næste projekt i Travemünde

Dansk husbygger har succes i Tyskland

Eksporten af eksklusive præfabrikerede ferieboliger til Tyskland har mere end fordoblet Planet koncernens omsætning og har firedoblet årets resultat for 2017

Del artiklen på

Stor vækst i efterspørgslen efter dyre kvalitetssommerhuse i Danmark – og endnu større vækst i udviklingen og eksporten af eksklusive præfabrikerede ferieboliger til Tyskland har mere end fordoblet virksomhedens omsætning og har firedoblet årets resultat for 2017 til over 40 mio. DKK efter skat. Den samlede egenkapital er øget til 107 mio. DKK.

Ifølge adm. direktør Torben Basse, som selv er medejer af Planet koncernen, er omsætningen godt på vej mod en halv milliard. Af konkurrencemæssige hensyn ønsker han ikke af offentliggøre de præcise tal. Men det officielle regnskab for 2017 viser et resultat af den ordinære drift på 63.096.000 DKK – og en bundlinje efter skat på 40.430.000 DKK, hvilket er en firedobling i forhold til 2016.

Eksklusivt projekt i Travemünde
Her er det især koncernens eksportaktiviteter, som er med til at bære væksten frem. For Planet koncernen har i snart mange år haft lukrative aktiviteter i Tyskland, hvor der er opført flere meget populære feriebyer.

I takt med den stigende efterspørgsel efter både mere eksklusive ferieboliger og turismeprojekter for private investorer har Planet koncernen i samarbejde med flere partnere udviklet helt nye koncepter for ferieboliger.

Det gælder fx Priwall Waterfront projektet i Travemünde, hvor koncernen er i gang med at opføre 475 luksus ferielejligheder plus butiksarkader til caféer, restauranter, butikker, wellness center, underholdning for børn etc. Alene på dette projekt beskæftiger Planet koncernen p.t. ca. 150 håndværkere fra div. underentreprenører.

Produceret i Ribe
Både de traditionelle sommerhuse og de nye ferieboliger til Tyskland bliver produceret på koncernens egen fabrik i Ribe, som efter en række effektiviseringer fortsat kan klare den øgede produktion med de nuværende ressourcer.

Fx bliver ferieboligerne til Priwall Waterfront produceret i moduler, som svarer til fem lejligheder. De bliver fragtet til Tyskland, hvor fire håndværkere kan samle modulerne til fem ferieboliger på blot én uge. Herefter går underentreprenørernes håndværkere i gang med at færdiggøre husene med al indretning - fra gulve, køkkener, badeværelser, møbelindretning og blomster i vasen i den færdige bolig.

Nye vækstplaner
Koncernens ledelse forventer, at den nuværende succes vil fortsætte i de kommende år - baseret på en stor ordrebeholdning af sommerhuse til det danske marked og fortsat vækst i leverancerne af præfabrikerede ferielejligheder til de igangværende turisme-projekter i Tyskland.

- Med udgangspunkt i vores positive erfaringer med udviklingen af feriebolig-projekterne i Tysk-land er det nærliggende for os at overveje at tilbyde de samme turisme-koncepter til danske investorer, i det omfang at vi kan finde attraktive beliggenheder i de kystnære områder i det danske sommerland,  siger en glad og tilfreds Torben Basse fra Planet Holding A/S.

-jhn

Læs mere om Byggeri

20/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder