Aktuelle nyheder - Byggeri

Danske arkitekter skal designe Nordamarikas højeste kontorhus i træDen synlige trækonstruktion giver bygningen et markant udtryk og skaber samtidig et varmt miljø for bygningens brugere. Desuden er miljøbelastningen ved en træbygning markant lavere end beton.

Danske arkitekter skal designe Nordamarikas højeste kontorhus i træ

3XN er valgt til at designe T3 Bayside i Toronto. Bygningen bliver med sine 10 etager fordelt på 42 meter den højeste moderne kontorbygning udført i træ i hele Nordamerika

Del artiklen på

Det internationale ejendomsudviklingsselskab Hines har valgt det danske arkitektfirma 3XN til at designe den første kontorbygning i det nye havnekvarter Bayside, der ligger ved Lake Ontario i Toronto. Bygningen bliver med sine 10 etager fordelt på 42 meter den højeste moderne kontorbygning udført i træ i hele Nordamerika.

- 3XNs uovertrufne arkitektur og bygningens faciliteter sætter nye standarder for kreative, moderne kontorfaciliteter. T3 Bayside vil tiltrække flere end 3.000 arbejdspladser til det nye kvarter, fortæller Avi Tesciuba, Senior Managing Director and Country Head fra Hines.


Markant vartegn
T3 Bayside er designet til at være et markant vartegn for den nye bydel og vil bidrage til at skabe liv og aktivitet i området. Udover kontorfaciliteter er der i stueplan plads til butikker, cafeer og gallerier, som er med til at gøre den centrale plads foran bygningen til et offentligt hjerte i bydelen, som omfatter lige dele landskabselementer, fungerer som socialt mødested, opholdssted og adgangsvej til havnefronten.

- Vi er meget stolte af at få mulighed for at bidrage til udviklingen af det nye havnefrontkvarter i Toronto. Med T3 Bayside sætter vi fokus på at skabe fleksible og funktionelle kontorfaciliteter, som kan imødekomme de meget forskelligartede behov moderne virksomheder har i dag og i fremtiden, siger Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør hos 3XN.

T3 Bayside bliver den højeste, moderne kontorbygning i træ i Nordamerika. At bygge i træ har en lang række fordele både i forhold til bæredygtighed og indeklima, opførelsen tager kortere tid og selve konstruktionen er designet til at kunne skilles ad igen, så alle dele kan genbruges i en ny bygning eller til andre formål.

Træ skaber et varmt miljø for brugerne
Da træ er et let materiale, kræver det færre ressourcer at håndtere og transportere og det er muligt at behandle materialet med naturlige midler uden gift for at forebygge råd. Træ skaber god akustik, og eftersom træ kan ånde, kan det optage og frigive fugt og bidrager på den måde til et naturligt reguleret indeklima.

- Med Canadas enorme skovarealer er det oplagt at bygge i træ, udtaler Jens Holm, partner og leder af 3XNs kontor i New York.

- Den synlige trækonstruktion giver bygningen et markant udtryk og skaber samtidig et varmt og taktilt miljø for bygningens brugere. Desuden er miljøbelastningen ved en træbygning markant lavere end betonbyggeri.

T3 Bayside tilbyder et fleksibelt kontormiljø med en blanding af kontorfælleskaber og fællesarealer, der kan justeres efter brugernes behov. Bygningen kan tilpasses til at huse et større hovedsæde eller en række mindre virksomheder indenfor forskellige brancher. Der er lagt vægt på at skabe fællesarealer, som fremmer social interaktion, som fx den centrale trappe, der løber hele vejen op gennem bygningen, og skaber forbindelse til lobbyen.

-jhn

Hans Kongelig Højhed Kronprins Frederik afslørede en model af T3 Bayside ved åbningen af 3XNs soloudstilling 'Waterfront Architecture: Placemaking and Context' i Toronto tidligere på måneden.

Læs mere om Byggeri

21/3 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.