left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Danske boligejere er ikke så grønne som de selv tror Den grønne selverkendelse hos boligejerne lader en del tilbage at ønske

Danske boligejere er ikke så grønne som de selv tror

Mere end 8 ud af 10 tror, at deres bolig energimæssige stand er gennemsnitlig eller bedre, men næsten halvdelen af boligejerne fik sidste år energimærke D eller dårligere

Del artiklen på

Klimadebatten har fyldt stadig mere i mediebilledet de senere år. Alligevel ser det ikke ud til, at det har vækket boligejernes grønne selvindsigt når det gælder deres egne hjem.

I en ny undersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne og YouGov, som er foretaget blandt mere end 2.000 boligejere fra hele landet, svarer hele 84 %, at de vurderer, at deres boligs energimæssige stand er gennemsnitlig eller bedre.

Det svarer dermed til resultatet fra en tilsvarende undersøgelse fra starten af 2020.

Tallet står i stærk kontrast til det billede, der tegnes, når man kigger på de energimærker, der blev uddelt til Danske boliger sidste år. En ny opgørelse fra Energistyrelsen viser, at næsten halvdelen (44,4 %) fik energimærke D eller dårligere, mens 25,4 % fik energimærke B eller bedre.

- Vi må erkende, at mange boligejerne har tendens til at overvurdere energieffektiviteten i eget hjem. Men heldigvis ser det ikke ud til at svække deres lyst til at iværksætte grønne klima- og energitiltag. For eksempel er appetitten på at skifte oliefyr og naturgas ud med en varmepumpe kraftigt stigende. Det skyldes, tror vi, at folk er opmærksomme på, hvor de selv kan gøre noget. For rigtig mange har nemlig et ønske om selv at bidrage til den grønne omstilling, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal. Han uddyber:

- Men der er ingen tvivl om, at det er et langt og sejt træk, hvis vi skal have alle boligejerne til at deltage aktivt i den grønne omstilling. Der er dog tegn på, at vi bevæger os i den rigtige retning. Vi kan se, at energimærkerne gennemgående bliver gradvist bedre. Det ser jeg som en indikation af en større, grøn bevidsthed hos landets boligejere.

Og ifølge Tekniq Arbejdsgiverne er der god grund til at undersøge boligens energitilstand.

- Der er rigtig mange penge at spare – ikke mindst nu, hvor priserne på eksempelvis el og naturgas er på himmelflugt. Ofte vil der derfor være tale om investeringer, som tjener sig selv ind igen på ganske få år i form af mindre forbrug, siger Simon O. Rasmussen.

- Derfor anbefaler vi også, at man tager et kig på den seneste energimærkerapport for boligen. Den giver et godt fingerpeg om, hvor der er besparelser at hente på energiforbruget, anbefaler han.

-dc

Læs mere om Byggeri

12/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.