Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Danskere bag socialt, svensk gymnasiumVisualisering: AART architects.

Danskere bag socialt, svensk gymnasium

AART architects skal være med til at tegne det 25.000 m2 store Hedda Anderssongymnasiet i Lund

Del artiklen på

AART architects har sammen med Wingårdh Architects vundet konkurrencen om at tegne det 25.000 m2 store Hedda Anderssongymnasiet i Lund. Lund Kommune og Sveriges Arkitekter står bag konkurrencen og hædrer vinderforslaget for at skabe et overbevisende læringsmiljø for gymnasiets 2000 elever.

- Det er et skulpturelt, smukt og gennemarbejdet forslag med rumlige kvaliteter indefra og ud. Her kan moderne pædagogik drives i et åbent, levende og imødekommende miljø, fremhæver juryen i dommerbetænkningen.
 
AART architects og Wingårdhs vinderforslag med Bogl som landskabsarkitekter bygger på ideen om at skabe et socialt bæredygtigt gymnasium, der bevæger eleverne og beriger den omgivende by. Det dansk-svenske arkitektteam har derfor brugt Lunds byrum aktivt og integreret dem i gymnasiet i form af en central park med grønne uderum til studier, frokost og uformelle ophold - et stort, sydvendt uderum med klare, rekreative kvaliteter:
 
- Vi ser frem til at bidrage til udviklingen af Hedda Anderssongymnasiet og føje et nyt kapitel til Lunds stolte historie som uddannelsesby. Med vores erfaring fra undervisningsbyggerier i hele Norden kan vi bidrage med en dyb faglighed og et stort engagement - med et klart sigte på at skabe et åbent og indbydende gymnasium til glæde for eleverne og byen i et bredere perspektiv, fortæller Anders Tyrrestrup, der er partner i AART architects.

Joakim Lyth, der er kontorchef på Wingårdhs kontor i Malmø, supplerer:

- Med sine 2000 elever bliver Hedda Anderssongymnasiet et af Sveriges største gymnasier. Den enkelte elev kan derfor let blive blot endnu en i rækken. Derfor har vi søgt at tegne gymnasiet indefra og ud. Og i dets forskellige dele skabe genkendelige og trygge rum samtidig med, at gymnasiet møder byen og ikke bliver introvert.
 
Hedda Anderssongymnasiet kommer til at bestå af fire forskudte bygninger, der forbindes af atrier i højden og flettes sammen af fællesområder i stueetagen. Her findes reception, cafe, bibliotek, administration, kantine og aula, og det hele samles langs et åbent gadeforløb - gymnasiets hjerte. På den måde vil der skabes en række klart definerede miljøer med hver sin identitet samtidig med, at fællesskabet vil blive betonet som et centralt element i gymnasiets liv og hverdag.
 
Udadtil er gymnasiet bearbejdet, så det afspejler Lunds lange tradition med universitets- og uddannelsesbygninger i tegl. Et varmt og holdbart materiale, hvis røde nuancer går i dialog med bygningerne i nærområdet. I sit materialevalg viderefører gymnasiet således byens karakter ud fra tanken om at skabe et smukt samspil og meningsfuldt møde mellem gymnasium og by.

-kj

Læs mere om Byggeri

13/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder