Aktuelle nyheder - Byggeri

Den grønne dagsorden har sat skub i modulbyggerietIfølge Adapteo Group er det især skoler, institutioner, kontorer og beboelse, hvor efterspørgslen boomer inden for udlejning og salg af modul- og pavillonbyggeri.

Den grønne dagsorden har sat skub i modulbyggeriet

Bygherrerne har for alvor fået øjnene op for modulbyggeriets hurtigere byggetid, montage, lettere transport og ikke mindst stor genanvendelighed, lyder det fra Nordens største aktør Adapteo Group

Del artiklen på

Samfund - Bæredygtigt - Byggeri

I en tid med voksende efterspørgsel på bæredygtige produkter og byggemetoder er det danske modulbyggeri i fremgang. Flere og flere bygherrer har fået øjnene op for præfab-byggeformen, der både minimerer byggetiden, letter transport og montage og åbner for kontinuerlig genanvendelse i nye byggeprojekter.

En virksomhed, der kan nikke genkendende til udviklingen og oplever den på første hånd, er Adapteo Group – Nordens største koncern inden for udlejning af midlertidige moduler og pavilloner.

- Over de sidste ti år har vi på det danske marked set en stærkt tiltagende interesse for modulbyggeri. Jeg er ikke i tvivl om hvorfor. Det imødekommer et stigende behov i samfundet for bæredygtige byggeløsninger. Modulerne kan nemlig genanvendes kontinuerligt i nye projekter og bidrager dermed til en cirkulær økonomi, fortæller Mads Blom, adm. direktør i Adapteo Danmark.

Offentlige bygherrer går foran
Han understreger, at den øgede efterspørgsel især viser sig fra de offentlige bygherrer, og at skoler, institutioner, kontorer og beboelse er blandt de områder, der boomer inden for udlejning og salg af modul- og pavillonbyggeri.

- Mange kommuner og regioner har fået øjnene op for, at modulløsninger på effektiv og miljørigtig vis kan opfylde akutte behov for skoler, institutioner, kontorer og beboelse. I stedet for at bruge mange millioner på fx at bygge en ny skole, som måske ikke er aktuel om ti år, når børnetallet igen er faldet, vælger flere og flere kommuner de midlertidige modulløsninger. Dermed er modulbyggeri ikke alene en bæredygtig, men også en økonomisk bedre løsning, som giver mulighed for at udnytte de gode væksttider uden at binde kapital i dyre bygninger.

Bedre end nogensinde
At modulbyggeri er en byggemetode med vind i sejlene, viser sig blandt andet ved, at Adapteo Group i 2019 blev børsnoteret i kølvandet på sin løsrivelse fra maskinudlejningsgiganten Cramo:

- Vi er gået fra at være en afdeling i Cramos organisation orienteret mod maskinudlejning til i dag at have 100 % fokus på produktion og levering af modul- og pavillonløsninger. I dag er vi børsnoteret og danner en uafhængig koncern adskilt fra Cramo. Det fortæller os med al tydelighed, at der er et kæmpe og ikke mindst stigende marked for genanvendeligt modulbyggeri – i Danmark såvel som i resten af Norden, siger Mads Blom og han er ikke i tvivl om, at markedet for modul- og pavillonbyggeri har bedre forudsætninger nu end nogensinde.

- Modulbyggeri har mange fordele i forhold til hurtigere byggetid, større sikkerhed for kvalitet, minimering af fugt- og skimmelskader, lettere transport, montage og genanvendelighed. Det er alle vigtige elementer på vejen mod et bæredygtigt byggeri og mulighederne for at minimere CO2-udledningen. Her har vi stor tro på, at modulbyggeriet vil fortsætte sin sejrskurs herhjemme, hvor den grønne dagsorden er i vækst.

-jhn

Fakta om Adapteo Group
• Forankret i fem markeder: Danmark, Tyskland, Sverige, Norge og Finland
• 370 ansatte i alt.
• 37.000 udlejningsmoduler eller 1.010.000 m2
• Samlet salg i 2019 på 216.000.000 €

Læs mere om Byggeri

24/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.