Aktuelle nyheder - Byggeri

DM i Skills rykker til København i 2020Sidste gang DM i Skills blev afviklet i København var i 2015 og her slog man publikumsrekord med 68.000 besøgende (Skills2015/jhn)

DM i Skills rykker til København i 2020

Landets bedste lærlinge skal findes i København, når DM i håndværk rykker til byen i 2020. Med den prestigefulde konkurrence ønsker København at inspirere endnu flere unge til at gå håndværkets vej

Del artiklen på

Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd slår fast, at der i 2025 vil mangle hele 70.000 faglærte, så det haster med at få vendt udviklingen og sikre, at flere unger får øje på de mange muligheder på erhvervsuddannelserne og vælger fagene til.

Og i København har man i flere år arbejdet på at udbrede kendskabet til erhvervsuddannelserne blandt byens unge, og til næste år skal Københavns Kommune i samarbejde med Region Hovedstaden og erhvervsskolerne være vært for DM i Skills, som rykker ind i Bella Center 16.-18. januar 2020.

- I København har vi sat målrettet ind for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Derfor bliver det en vigtig begivenhed for København at være vært for DM i Skills. Det giver Københavns unge en unik mulighed for at få endnu bedre indblik i de spændende udfordringer og stærke fagligheder, der findes i håndværksfagene, siger overborgmester Frank Jensen (S)

Skills bliver supleret med et væld af aktiviteter
København har med budget 2019 sat penge af til, at alle elever på en hel årgang i de næste fire år kommer igennem et virksomhedsforløb fx på byggepladser og i virksomheder for at få inspiration til at vælge en faglært eller teknisk uddannelse.

- DM i Skills kan pirre de unges nysgerrighed og give dem inspiration til en karrierevej, som de måske ikke selv lige havde tænkt på. Det er vigtigt at skolerne har de bedste muligheder for at introducere eleverne til fremtidens arbejdsmarked, og DM i Skills skal ikke stå alene, der vil være undervisningsmateriale og en lang række aktiviteter for de unge om erhvervsuddannelserne frem mod mesterskaberne, siger børne og ungdomsborgmester Jesper Christensen.

68.000 besøgende sidste gang
Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark, siger:

- Vi er meget glade for, at det er lykkedes med stor velvilje fra Københavns Kommune og Region Hovedstaden at få DM i Skills til København i 2020. Det er vores mål at komme rundt i alle landsdele fra år til år, men som DM i Skills er vokset, kan det være en udfordring at finde haller med tilstrækkeligt plads til så mange konkurrencefag og så stort et publikum. Med en placering i Bella Center 2020 føler vi os helt trygge ved rammerne, for vi var der sidst i 2015 og vi husker, at det netop er her, vi har sat vores publikumsrekord med over 68.000 besøgende.

Ved DM i Skills 2020 skal erhvervsskoleelever fra hele landet dyste i over 40 forskellige fag, og elever fra hele hovedstadsområdet får altså mulighed for at følge konkurrencerne.

-jhn

Fakta om DM i Skills 2020

DM i Skills i København afvikles 16.-18. januar 2020 i et samarbejde med Københavns Kommune, Region Hovedstaden og erhvervsskolerne.
Det forventes at over 70.000 gæster vil besøge DM i Skills.
Erhvervsskoleelever fra hele landet skal dyste i 50 forskellige fag.
Målet for København med Skills 2020 er, at flere unge fremover vælger en erhvervsuddannelse.
SkillsDenmark sender deltagere til EuroSkills og WorldSkills, som blev etableret i 1950 i Spanien.
SkillsDenmark blev grundlagt i 1997 efter et besøg hos WorldSkills.

Læs mere om Byggeri

11/2 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.