bygma
bygma
scroll
Dorte Mandrup tegner nyt bæredygtigt kontorbyggeri i FredericiaEnergi-hub'en, vil blive udviklet bæredygtigt, og det forventes, at projektet som minimum vil leve op til en DGNB Guld standard. Illustration: Dorte Mandrup Arkitekter.

Dorte Mandrup tegner nyt bæredygtigt kontorbyggeri i Fredericia

Nyt bæredygtigt kontorbyggeri på med plads til 1600 medarbejdere er på vej i Kanalbyen i Fredericia. De er Dorte Mandrup arkitekter, som skal tegne det 24.600 m2 store byggeri ved havnefronten

Projektet hedder ’Base of Energy’ og visionen er et nyt bæredygtigt kontorbyggeri på havnefronten i Kanalbyen i Fredericia med plads til 1600 medarbejdere.

Projektet er udarbejdet af Kanalbyen, Business Fredericia og AP Ejendomme i fællesskab.
Arkitekt er Dorte Mandrup arkitekter.

Energi-hub'en, vil blive udviklet bæredygtigt, og det forventes, at projektet som minimum vil leve op til en DGNB Guld standard.

Fredericia har en stolt erhvervshistorie med store industrivirksomheder, en velfungerende industrihavn og en stærk logistisk placering i hjertet af Danmarks infrastruktur.
Den styrkeposition skal et nyt projekt i endnu højere grad være med til at udnytte, hvis det står til Business Fredericia og Kanalbyen.

Parterne har gennem længere tid drømt om at skabe en energi-hub i Kanalbyen og håbet er, at visionerne kan trække virksomheder og investorer til, der gerne vil bidrage til fremtidens energiløsninger, til glæde for hele landet.

-Vi ser store perspektiver i at kunne udvikle den nye energi hub i Kanalbyen i samarbejde med erhvervslivet og AP Ejendomme. Det er et visionært projekt, som med en beliggenhed direkte på havnefronten vil blive et fyrtårn – både for den grønne omstilling i Danmark og med en beliggenhed, som ikke matches andre steder i Danmark p.t., siger Direktør i Kanalbyen Tim Halvorsen.

Placering er i tråd med udviklingsplanen for Kanalbyen og med respekt for bæredygtighed
og byrum. Området kan blive en del af den nye havnefront og bliver udviklet så det får en ny og stærk karakter, der både henvender sig til byen, og får en genkendelig karakter mod
havnefronten.

Den fysiske plan for Kanalbyen rummer i sig selv et væsentligt bidrag til bæredygtigheden på grund af bebyggelsestæthed, nærhed af kollektiv trafikbetjening, den omfattende
klimaløsning og bebyggelsens orientering i forhold til sol og vind.

Fakta Base of Energy
24600 m2 kontorareal
1600 arbejdspladser
Parkeringshus med 400-500 parkeringspladser

-dg

22/10 2021