bygma
bygma
scroll
Dyrskuepladsen i Roskilde inviterer til DM i Skills DM i Skills 2024 afholdes i samarbejde med Roskilde Kommune og Tietgenfonden på Dyrskuepladsen i Roskilde den 18. – 20. april 2024.

Dyrskuepladsen i Roskilde inviterer til DM i Skills

78 fag deltager ved DM i Skills 2024 som henholdsvis konkurrence- og demonstrationsfag. Det er flere end nogensinde før og giver dermed gæsterne mulighed for at opleve et bredt udvalg af landets mange forskellige erhvervsuddannelser

Når Dyreskuepladsen i Roskilde senere på måneden lægger græs til årets begivenhed for det faglærte Danmark, DM i Skills, vil det være muligt at se og prøve flere fag end nogensinde før.

78 fag, der dækker alt fra dyrepasser til entreprenørmaskinmekaniker og fodterapeut til tømrer, viser sig frem.

- Det er fantastisk at opleve den opbakning, vi ser blandt både skoler, organisationer og virksomheder. Vi er stolte over at kunne præsentere vores mange gæster for så bredt et udvalg af erhvervsuddannelser, siger direktør i SkillsDenmark, Simon Neergaard-Holm.

Af de 78 fag er 47 konkurrencefag, hvor unge deltagere fra hele landet skal konkurrere om Danmarksmesterskabet.

31 fag er såkaldte demofag, der kan opleves og prøves, uden at der gennemføres et officielt skills-mesterskab. Det er en stigning fra 71 deltagende fag i både 2022 og 2023.

- Vi er taknemmelige for, at så mange fag gerne vil være med til at skabe den fantastiske 'DM i Skills-oplevelse', vi er kendt for. Fagene lægger en kæmpe indsats i at skabe både konkurrencer, fremvisninger og oplevelser, man kan få fingrene i – og det har jeg enormt meget respekt for.

- Det er også derfor, at jeg kan garantere, at DM i Skills ikke bare bliver årets største fejring af erhvervsuddannelserne, men også en fantastisk mulighed for at få udvidet sin horisont og opdage en masse fag med gode fremtidsmuligheder, man måske ikke har kendskab til i forvejen, siger Simon Neergaard-Holm.

Af nye fag kan bl.a. nævnes:

Brancheuddannelserne inden for Bygge- og Anlæg
Buschauffør
Dyrepasser
Ejendomsservicetekniker
Erhvervsfisker

-dc

2/4 2024