Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Endnu et dansk fodaftryk i KinaIll.: Dissing+Weitling.

Endnu et dansk fodaftryk i Kina

I den kinesiske by Xiamen etableres et 20 km. langt system af stier, løftede stiforbindelser og syv stibroer i mødet mellem byliv og frodige natur

Del artiklen på

Kun et år efter åbningen af verdens længste cykelbro i Xiamen har det danske arkitektfirma Dissing+Weitling endnu en gang vundet en storstilet konkurrence i den sydøstkinesiske havneby. Et 20 km. langt system af stier, løftede stiforbindelser og ikke mindre end syv spektakulære stibroer skal skabe storslåede oplevelser for byens fodgængere i mødet mellem det pulserende byliv og den frodige natur.

Xiamen rummer både hektisk industrihavn og pulserende byliv, men byen ligger samtidig placeret på en bjergrig ø med en helt unik og meget frodig vegetation. En af arkitekternes største udfordringer var at skabe et sammenhængende formsprog for stier og broer, der kunne passe til både by og skov.

- Den 20 km. lange gangsti skal ikke kun skabe en ny relation mellem by og natur. Stien skal i lige så høj grad fremstå som en attraktion for byen - et ikon, der kan tiltrække turister fra hele verden. Det færdige resultat bliver et sammenhængende stisystem, der slanger sig gennem byen og tværs over øen som en naturskøn, rekreativ færdselsåre, fortæller Steen Savery Trojaborg, der er partner og adm. direktør i Dissing+Weitling, og fortsætter:

- Syv unikke fodgængerbroer toner frem som pejlemærker i landskabet og skaber forbindelse mellem parker, skove og udsigtsplatforme. Et oplevelsesrigt aktivitetsrum, som bringer folk ud i naturen samtidig med, at flora og fauna bliver påvirket mindst muligt. Det bliver fascinerende at kunne gå rundt mellem trækronerne og se byen og naturen udfolde sig fra et nyt perspektiv.

I tæt samarbejde med de lokale myndigheder er det vindende konkurrenceforslag nu i gang med at blive viderearbejdet og tilpasset byens ønsker. Det omfattende projekt har fået navnet Xiamen Footpaths og forventes at stå færdigt allerede næste år.

- Xiamen markerer sig endnu en gang på det bæredygtige verdenskort med et ekstremt ambitiøst projekt, der både funktionelt og æstetisk vil sætte nye standarder for grøn mobilitet i millionbyer verden over, siger Steen Savery Trojaborg.

-kj

Læs mere om Byggeri

13/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder