left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Energimærker bør opdateres løbendeAntallet af boliger og erhvervsbygninger fordelt på energimærker - antal 1000, 2018. Kilde: Energistyrelsen og Dansk Byggeri.

Energimærker bør opdateres løbende

Når ydervæggene isoleres, nye vinduer sættes i, eller oliefyret udskiftes, opnår et hus et bedre energimærke. Men energimærket bliver først opdateret den dag, boligen skal sælges

Del artiklen på

Ca. 650.000 bygninger har i dag et energimærke, men det er først, når til-salg-skiltet sættes op på matriklen, at energimærket bliver opdateret. Først der kan boligejeren se, hvordan de senere års investeringer i nye vinduer eller nyt tag har rykket på husets energimærke.

- Det er en gammeldags måde at tænke på, at det først er ved et salg, at resultatet af de investeringer, der er foretaget i boligen, kan ses. Netop derfor havner energimærkerapporten ofte i en skuffe, hvor den bare ligger og samler støv. Det bør være muligt for boligejeren løbende at kunne opdatere energimærket og se effekten af de energirenoveringer, der bliver gennemført, siger Camilla Damsø Pedersen, der er energipolitisk chef i Dansk Byggeri.

Ikke kun et bogstav
Energimærket vurderer boligen på en skala fra A til G, hvor A er et udtryk for, at alt fra isolering til vinduer og ventilation sørger for en energieffektiv bygning, mens G er et udtryk for, at der fyres for gråspurvene, og at omkostningerne til varme og el ligger i den høje ende.

- Og energimærket bør ikke kun være et bogstav. Det bør kunne bruges som en løbende interaktiv handlingsplan, der viser, hvad det næste kloge skridt i hjemmet er, hvis man allerede har valgt f.eks. at skifte til mere energieffektive ruder, siger Camilla Damsø Pedersen.

Mere handlingsorienteret
Det er afgørende for både størrelsen på energiregningen og salgsprisen, om huset har et energimærke A i den absolut gode ende eller G i den mindre gode ende.

- Det vil helt sikkert gøre flere interesserede i at energirenovere, når de f.eks. kan se, at salgsprisen på huset stiger. Hvis man har et G-mærket hus, som forbedres to energiklasser til et energimærke E, stiger det ca. 113.000 kr. i værdi, samtidig med at varmeregningen bliver mindre. Derfor er det oplagt at gøre flere boligejere interesserede i at energirenovere ved at udnytte de digitale muligheder for et mere handlingsorienteret energimærke, siger Camilla Damsø Pedersen.

-kj

Læs mere om Byggeri

25/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder