Aktuelle nyheder - Byggeri

Energirenovering giver store besparelser på varmeregningen

Energirenovering giver store besparelser på varmeregningen

En ny undersøgelse fra Energistyrelsen viser, at 20 procent af de danske husejere har energirenoveret deres boliger det seneste år. Desuden viser undersøgelsen, at hver tredje husejer blandt andet overvejer at efterisolere eller få nye vinduer.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Der er faktisk cirka 6.000 kroner at spare i gennemsnit om året på varmeregningen i et klassisk parcelhus med gasfyr, hvor man udskifter de gamle to-lags termovinduer til nye A-mærkede vinduer:

- Mange danskere har det seneste år udskiftet vinduer - eller fået ekstra isolering i tag eller vægge. I en tid med meget høje energipriser giver det rigtig god mening, men også på den lange bane kan der være mange penge at spare på varmeregningen ved at energirenovere, siger Matilde Grøn Bjørneboe, som er ansvarlig for Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.

Ses på varmeregningen
Hun peger på, at halter boligen efter med isoleringen, kan det ses tydeligt på varmeregningen. Især derfor er det en god idé at bruge sommerhalvåret til eksempelvis efterisolering af hjemmet.

Matilde Grøn Bjørneboe vurderer, at der kan være mange penge at hente, særligt hvis der ikke tidligere er lavet energiforbedringer i huset.

Hvis man udskifter gamle to-lags termovinduer til nye A-mærkede vinduer, vil man i et gennemsnitshus med naturgas årligt kunne spare cirka 6.000 kroner om året. Hvis ens hus opvarmes ved en varmepumpe kan man spare cirka 2.500 kroner om året.

Penge at spare ved hulmursisolering
Hvis man isolerer loftet, så man går fra 100 millimeter til 300 mm isolering, kan man spare cirka 3.500 kroner om året, hvis ens hus opvarmes med naturgas. Hvis ens hus opvarmes ved en varmepumpe kan man spare cirka 1.400 kroner om året.

Isoleres en hulmur der tidligere indeholdt gammel leca-isolering, der er faldet sammen, kan man spare 3.300 kroner, mens der er hele 13.800 at hente om året på gasregningen, hvis hulmuren tidligere var uden isolering. I et tilsvarende hus opvarmet ved varmepumpe kan man hente op til 5.500 kroner.

Dyr energi
Den økonomiske besparelse er beregnet på baggrund af energipriser for varmesæsonen 2021-2022, som er cirka dobbelt så høje, som priserne på samme tid året før. Eksemplerne er derfor udtryk for et øjebliksbillede, som kan ændre sig.

Man kan regne på besparelsen i sit eget hus på SparEnergi.dk’s energiløsninger. Ved varmepumpe er besparelsen lavere, da varmepumpen generelt er mere energieffektiv. Når man konverterer fra gas til varmepumpe, vil man i et typisk hus cirka halvere sin varmeregning.

På SparEnergi.dk kan man også finde råd og vejledning til, hvordan man kan søge tilskud til renovering eller udskiftning af varmekilde hos Bygningspuljen.

Læs mere om Byggeri

24/5 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.