Aktuelle nyheder - Byggeri

Enhedslisten: Forebyggende indsats bombes 50 år tilbage

Enhedslisten: Forebyggende indsats bombes 50 år tilbage

Christian Juhl fra Enhedslisten afviser regeringens forslag om at skrotte arbejdspladsbrugsanvisninger

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Erhvervsministeren har i sidste uge udsendt et udspil med titlen: ”Mindre bureaukrati – mere vækst. Udspil til at lette snærende regler og administrative byrder for virksomhederne”.

Det indeholder 42 initiativer, der skal lette virksomhederne for bøvl og bureaukrati, og blandt forslagene er at fjerne virksomhedernes pligt til at lave arbejdspladsbrugsanvisninger på kemiske produkter.

Ifølge Enhedslistens Christian Juhl er 49.477 virksomheder omfattet af de eksisterende regler på området, og han kaldet det ”himmelråbende uansvarligt” at fjerne pligten til at lave arbejdspladsbrugsanvisninger:

- Det har intet med overflødig bureaukrati at gøre. Pligten er indført for at beskytte de ansattes liv og helbred, siger Christian Juhl.

Mange facetter
Arbejdspladsbrugsanvisningerne angiver, hvordan medarbejderne skal beskytte sig mod kemikalier, der kan give hjerneskader, kræft og lungesygdomme, og mod kemikalier, der kan give eksem og øjenskader.

Brugsanvisningerne angiver ogs, hvilke åndedrætsværn, briller, handsker og beskyttelsesdragter medarbejderne skal bruge. Desuden skal brugsanvisningerne angive om kemikalierne er brandfarlige og eksplosive, og hvordan kemikalierne skal opbevares og håndteres ved eksempelvis spild, brand og bortskaffelse. De omfatter også hvilken førstehjælp, der skal ydes, hvis der sker en ulykke:

Væk med det forslag
- De er kort sagt et grundlæggende redskab til at forebygge arbejdsskader. At fjerne kravet om arbejdspladsbrugsanvisningerne vil bombe den forebyggende indsats 50 år tilbage og hundredetusinde af ansatte risikerer alvorlige skader på deres helbred. Nogle risikerer endda at blive slået ihjel. Regeringens forslag om at inddrage det i virksomhedens APV er ingen løsning, og jeg kan ikke kraftigt nok opfordre regeringen til at skrotte dette sundheds- og livsfarlige forslag fra kataloget, siger Christian Juhl.

Læs mere om Byggeri

11/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.