left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Enhedslisten vil bane vej for mere træbyggeriUdenfor Roskilde er Boligselskabet Sjælland godt i gang med at opføre 44 træboliger i to plan efter helt nyt byggekoncept, der gøre byggeriet mere effektivt og huslejen lavere.(foto:jhn)

Enhedslisten vil bane vej for mere træbyggeri

Enhedslisten præsenterer en målsætning om, at 30 procent af alt nybyggeri i 2030 er af træ

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Konstruktioner i træ vinder frem verden over, ikke mindst som en del af ideerne om en mere bæredygtig udvikling. Men i Danmark er der ifølge Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten barrierer, som spænder ben for, at samme udvikling tager fart.

Derfor ønsker Enhedslisten at fremme flere træbygninger, der ifølge Enhedslistens boligordfører binder CO2. Hvis træ erstatter mursten og beton, spares CO2 udledningen fra produktionen.

Kommuner skal kunne stille krav til materialer
Enhedslisten foreslår på den baggrund dels en målsætning om 30 procent af nyt byggeri i 2030 opføres i træ, og dels at Bygningsreglement og tilhørende eksempelsamlinger opdateres for, at fremme træbyggerier.

Desuden skal kommuner have mulighed for at stille krav til materialer til bygningskonstruktioner i forbindelse med kommune- og lokalplanlægningen:

- Det er helt nødvendigt, at byggesektoren bidrager til den grønne omstilling. Udover mere genanvendelse af bygningsmaterialer er brugen af mindre CO2-belastende materialer, som træ, helt afgørende, siger Søren Egge Rasmussen.

Træbyggeri er i realiteten CO2 lagre
Han henviser til, at der allerede i dag er mange steder rundt om i verden, hvor træbyggerier vinder frem - også som højhuse:

- I Danmark skal vi fjerne de barrierer, der bremser den samme udvikling. For træbyggerier kræver det en ændring af Bygningsreglementet og den tilhørende eksempelsamling. Træbyggerier giver rigtig meget mening, når vi taler den grønne omstilling - træ belaster klimaet meget meget mindre med CO2 end beton og mursten. Samtidig bindes CO2 i træet, og derved kommer vores bygninger i praksis til at fungere som CO2-lagre, slutter Enhedslistens ordfører.

Læs mere om Byggeri

22/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.