left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Enkeltmandsvirksomheder i SKAT’s søgelys

Enkeltmandsvirksomheder i SKAT’s søgelys

Skattestyrelsen har de seneste tre år haft særligt fokus på virksomheder, der enten ikke angiver deres moms eller ikke angiver den korrekt. I alt har indsatsen ført til opkrævninger for cirka 270 millioner kroner.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

En målrettet kontrolindsats, der ligger udover den almindelige momskontrol, som Skattestyrelsen gennemfører, har fokus på virksomheder, der angiver ukorrekt moms i et forsøg på at omgå momsreglerne.

Samlet set har Skattestyrelsen i det konkrete kontrolprojekt foretaget flere end 4.200 kontroller siden 2018, og i 3.500 af tilfældene fandt Skattestyrelsen fejl, svarende til 82 procent af de undersøgte virksomheder.

Generelt viser Skattestyrelsens kontrol med moms, at de fejl, virksomhederne begår, typisk består i mangelfuldt regnskab, bogholderi eller forkerte momsangivelser.

Fejlene kan både være ubevidste fejl, som eksempelvis skyldes, at virksomhederne har misforstået reglerne, eller det kan være bevidste fejl, hvor virksomhederne overlagt prøver at undgå at angive og betale moms.

Ofte bevidste fejl
I det konkrete kontrolprojekt finder Skattestyrelsen oftest bevidste fejl, og i halvdelen af sagerne er fejlene så alvorlige, at der enten skal udstedes en bøde, eller at sagen skal sendes videre til politiet, hvor der i yderste konsekvens kan være grundlag for en fængselsstraf.

I de øvrige sager er der alene udsendt opkrævning for den manglende betaling.
Skattestyrelsen ser mange fejl i momsangivelser blandt enkeltmandsvirksomheder, og netop derfor er kontrolindsatsen målrettet denne gruppe.

Skattestyrelsen udsøger og udvælger virksomhederne efter risiko og væsentlighed for at rette op på så mange fejl som muligt.

Efter udsøgningen sammenholder Skattestyrelsen virksomhedernes regnskabs materiale med deres angivelser for at undersøge, om virksomhederne har afregnet korrekt moms.
Finder Skattestyrelsen også fejl i skatteangivelser under kontrollerne, bliver de håndteret samtidigt. Den opkrævede skat udgør cirka 50 millioner kroner ud af de knap 270 millioner kroner.

Læs mere om Byggeri

12/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.