Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Entreprenørvirksomhed sparede en million på ændringer i produktionen

Entreprenørvirksomhed sparede en million på ændringer i produktionen

Enemærke & Petersen har igangsat et større optimeringsprojekt. Med nye roller til bl.a. operatører og truckførere er der skruet op for produktiviteten og ned for omkostningerne

Del artiklen på

- Vi filmede byggefabrikkens store produktionsmaskine i løbet af en almindelig dag og fandt ud af, at maskinen faktisk stod stille meget af tiden.

Sådan fortæller Søren Christensen, proceschef i Enemærke & Petersen, om en af de mange aha-oplevelser, der er opstået undervejs i virksomhedens nyeste LEAN-optimeringsprojekt. Med optagelserne af maskinen indså virksomheden, at hvis de ændrede operatørens og truckførerens roller, ville maskinen kunne forarbejde materialer hele tiden.

- I dag har vi sparet over en million kroner igennem projektet og som en stor bonus opnået et bedre samarbejde mellem faggrupperne på fabrikken, siger Søren Christensen.

Tidligere skulle operatøren ud og lede efter materialerne på lageret, pakke dem og selv transportere dem ind til maskinen. Nu henter truckføreren selv materialerne, mens operatøren arbejder på maskinen uden afbrydelser og er langt mere produktiv.

Inspiration fra andre brancher
- Tesen var, at vi i byggebranchen kan blive mere produktive, og at vi med god effekt kan skele til andre brancher. Derfor vendte vi blikket mod de produktivitetsværktøjer, som industrien bruger, siger Søren Christensen om optimeringsprojektet.

Og det var ikke kun maskinernes produktivitet, der blev undersøgt. Pilotprojektet på byggefabrikken indebar også analyser af fabriksproduktionen, indkøb, ledelse og kunder. Herefter blev der bl.a. ryddet grundigt op, solgt ud af overskudsmaterialer og opsagt lejemål. Virksomheden er nu gået i gang med anden del af projektet, hvor de undersøger, hvordan de kan optimere ude på byggepladserne.

-aft

Læs mere om Byggeri

16/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder