Aktuelle nyheder - Byggeri

Erhvervsmand advarer: Ny krise kan undgås ved at handle klogtEn sakselift fra Horsens Lift er her ved at løfte et tungt udluftningsanlæg på plads hos Dansk Hårdttræ i Horsens. PR-foto: Jørgen Nielsen.

Erhvervsmand advarer: Ny krise kan undgås ved at handle klogt

Direktør Esben Vernholt Jensen fra Horsens Lift nyder godt af store ordrer i byggebranchen, men han fornemmer krisesignaler

Del artiklen på

Horsens Lift har til dato haft et forrygende år og en helt ekstraordinær god sommer, hvor der i juli måned blev omsat det dobbelte af det, der blev omsat for i samme måned 2017. Der har været - og er - stadig masser af lifte og andet materiel ude på byggepladserne.

I flæng kan nævnes renovering af en smuldrende facade på Boxen i Herning, en stor udvidelse af Danmarks største ridecenter, Vestbirk Ridecenter, en 20.000 kvadratmeter stor udvidelse af Dansk Hårdttræ i Horsens og en boligrenoveringsopgave på Langelandsgade-Sejrøgade i Aarhus.

Alligevel har direktør Esben Vernholt Jensen bekymrede rynker i panden, ikke på egne vegne, men på samfundets og byggebranchens vegne. Den erfarne erhvervsmand ser, at advarselslamperne i byggebranchen er begyndt at blinke.

– Det har været en forrygende travl sommer, og vi håber selvfølgelig, at de gode tider fortsætter. Men det vil være godt, hvis det offentlige og boligforeningerne fortsætter med at være forsigtige og stiller ikke-hastende byggerier og renoveringer lidt i bero. Hvis vi får en overophedning som i 2007, begynder de ansatte i byggebranchen at skifte job hele tiden, og der kommer mere byggesjusk. Det synes jeg allerede, jeg har bemærket i det her ny opsving, siger Esben Vernholt Jensen.

– Hvis vi får en overophedning som i 2007, begynder de ansatte i byggebranchen at skifte job hele tiden, og der kommer mere byggesjusk. Det synes jeg allerede, jeg har bemærket i det her ny opsving, siger Esben Vernholt Jensen. PR-foto: Jørgen Nielsen.

Finanskrisefejl skal undgås
Esben Vernholt Jensen er hverken analytiker, forsker eller politiker, men hans sunde fornuft og erfaring siger ham, at vi hverken kan eller bør tillade at gentage fejlene i byggebranchen fra tiden op til finanskrisen:

– Den 15. september 2008, da vi så det første bankkrak i USA, kom krisen som en kniv og skar opsvinget midt over fra den ene dag til den anden. Alt gik i stå. Nu ser vi nogle af de samme overophedningstendenser, så vi burde være blevet så kloge, at vi fordelte opgaverne over en længere periode, siger Esben Vernholt Jensen, der selv sørger for løbende at tilpasse mængden af udlejningsmateriel til efterspørgslen.

-jhn

Læs mere om Byggeri

27/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.