Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Europas bedste unge rådgivende ingeniør er danskGitte Gylling Olesen.

Europas bedste unge rådgivende ingeniør er dansk

Gitte Gylling Olesen fra Rambøll er blevet udnævnt som Europas dygtigste, unge rådgiver af European Federation of Engineering Consultancy Associations

Del artiklen på

35-årige Gitte Gylling Olesen fra Rambøll er blevet udnævnt som Europas dygtigste, unge rådgiver af European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA).

- Med sin rolle i projektet Middelfart Rådhus og sin evne til at tænke og arbejde med bæredygtighed generelt er det virkelig velfortjent, at Gitte vinder konkurrencen om at være den mest talentfulde unge rådgiver i Europa. Bæredygtighed bliver en af de definerende dagsordner for rådgiver- og ingeniørvirksomheder i fremtiden, og derfor er det at kunne tiltrække, fastholde og udvikle talenter som Gitte en afgørende konkurrenceparameter. Og her står FRI-virksomhederne generelt stærkt, siger Henrik Garver, der er adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Gitte Gylling Olesen får prisen for sin rolle som projektleder på opførelsen af Middelfart Rådhus. Rådhuset certificeres som det første byggeri i Danmark med DGNB Platin + Diamant. Projektet udmærker sig ved en designproces kendetegnet ved tæt samarbejde mellem ingeniører, arkitekter og entreprenør. Dommerkomiteen fremhæver Gittes entusiastiske drivkraft i projektet ift. at gå i dialog med og forstå de forskellige interessenters behov og på den baggrund styre et projekt, hvor miljømæssige, sociale, økonomiske, tekniske og processuelle bæredygtighedskvaliteter blev udviklet i fællesskab.

- Gitte er én af Rambølls fremmeste specialister indenfor bæredygtighed. Et fagligt fyrtårn. Hun formår at samarbejde bredt på tværs af fag og har været en nøgleperson i udformningen og implementeringen af virksomhedens bæredygtighedsstrategi. Med Gittes tekniske færdigheder, samarbejdsevner og personlighed spår jeg hende en lovende fremtid inden for rådgivningsbranchen. Som rådgivere med global tilstedeværelse har vi pligt til at påvirke samfundsudviklingen i en bæredygtig retning, samtidig med at vi naturligvis har en forretningsmæssig ambition om vækst, siger Ib Enevoldsen, der er adm. direktør, Rambøll Danmark.

Gitte Gylling Olesen selv, der til daglig er chefspecialist i byggeriafdelingen på Rambølls kontor i Aarhus, siger:

- For mig personligt er det selvfølgelig et stort skulderklap, og jeg er både meget stolt og glad. Men jeg oplever det faktisk i mindst ligeså høj grad som en anerkendelse af vores unge, engagerede team, hvor vi allesammen bare brænder for bæredygtighed. Samtidig er jeg meget positivt overrasket over, at det er et projekt, hvor bæredygtighed er det bærende, der vinder. Det giver mig håb for, at vi i byggebranchen kan ændre den måde, vi bygger på, så vi i langt højere grad skaber bygninger, vi er stolte af, og som vi kan være bekendt at efterlade til vores efterkommere.

De lokale brancheforeninger for rådgivende ingeniører i Europa har indstillet i alt 22 kandidater på baggrund af topplaceringer i de nationale konkurrencer. Gitte Gylling Olesen var blandt fire runners up i den danske udgave af konkurrencen organiseret af Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Gitte Gylling Olesen fik overrakt prisen ved EFCA's årlige konference, der i år fandt sted i Dublin.  

-kj

Læs mere om Byggeri

13/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder