Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Fleksibel kontorbygning i naturlige materialer

Fleksibel kontorbygning i naturlige materialer

Framehouse står nu færdig, og de 1810 m2 byder bl.a. på simple bygningsvoluminer med reference til den lokale kontekst i Dragør

Del artiklen på

Schmidt Hammer Lassen Architects udvider sin portefølje af projekter i træ med åbningen af Framehouse, der er en fleksibel kontorbygning på 1810 m2 i Dragørs erhvervsområde 12 kilometer syd for Københavns centrum. I området ligger genanvendte flyhangarer sammen med nye konstruktioner inspireret af hangarernes form. Framehouses simple bygningsvoluminer er en reference til den lokale kontekst og er samtidig en sjælden og helt særlig bygning i Danmark pga. dens åbne træstruktur, der er både bæredygtig og innovativ.

- Designet af Framehouse er inspireret af de gammeldags trælader med deres simple konstruktioner og åbne bærende strukturer, siger John Lassen, der er stiftende partner hos Schmidt Hammer Lassen.

- Vi har tilført et moderne islæt med bæredygtig innovation, der kan imødekomme kontorlejernes behov, og hvor Danmarks ambitiøse grønne målsætninger samtidig understøttes, siger han videre.
 
En åben og grøn arbejdsplads
Framehouse er en toetagers bygning, der er inddelt i tre parallelle voluminer, og består af et åbent og fælles kontormiljø, som opfordrer til samskabelse og interaktion. Voluminet i midten udgør hjertet af bygningen, hvor almene funktioner som indgang, mødelokaler og kantine har fået plads. Dette fællesområde omkranses af to fleksible ydre voluminer, hvor der kan være kontorer og mødelokaler i forskellige skalaer. Gennemgående materialer som Douglas-gran, egetræ og grønne planter er med til at give ro og tilfører bygningen en varm og indbydende atmosfære.
 
- Projektet skubber Danmark foran på vejen frem mod mere bæredygtigt design, avanceret ingeniørarbejde og konstruktion i træ, siger John Lassen.
 
Framehouse er certificeret med DNGB Guld-mærket, og bæredygtighed gennemsyrer projektet fra landskab til tagterrasser. Udenfor står fire ladestationer til elbiler, der gør det muligt for lejerne at lade på stedet. Indenfor i grundetagen holder betongulve på varmen, mens de hårdt pressede egetræsplanker, der er anvendt til de øvrige etager, aldrig tidligere har været anvendt i byggeriet i Danmark. Ovenlysvinduer på de tre tage giver naturlig ventilation, og de ydre tagoverflader er beklædt med grønne stenurtsplanter.

- Valget af materialer reducerer ikke kun indvirkningen på miljøet, men sikrer også, at Framehouse vil bestå i mange år, mens det ældes naturligt og med ynde, siger John Lassen.

-kj

Læs mere om Byggeri

24/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder