Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Flere cykelstier sætter gang i butikslivet

Flere cykelstier sætter gang i butikslivet

Investering i bløde trafikanter øger omsætningen i det lokale forretningsliv, lyder det i ny rapport

Del artiklen på

I mange europæiske byer har biltrafik i lang tid haft en større prioritet end fodgængere og cyklister samtidig med, at de sociale fordele, der følger med et øget fokus på de bløde trafikanter, er blevet undervurderet.

Det er en af hovedkonklusionerne i Swecos seneste Urban Insight-rapport, Urban Mobility on a Human Scale - Promoting and Facilitating Active Travel in Cities. Rapporten peger på, at de økonomiske og sikkerhedsmæssige fordele spiller en vigtig rolle, når cykel- og gangstier indgår i overvejelserne omkring byplanlægningen.

- De økonomiske fordele ved give byens beboere bedre muligheder for at bevæge sig gennem byen på gåben eller cykel bør ikke undervurderes. Årsagen er, at fodgængere og cyklister i højere grad bidrager til øget omsætning blandt lokale butikker, caféer og restauranter, end bilister gør. Samtidig er de også med til at skabe et mere levende og sikkert bymiljø, siger Jeroen Quee, der er mobilitetsekspert hos Sweco i Holland.

London har øget cykeltrafikken med 61 procent
Tendensen går da også i retning af, at storbyer i stigende grad får øjnene op for fordelene ved at skrue op for gang- og cykeltrafikken. Hos Storbritanniens Transportsdepartement har man bl.a. fastslået, at der genereres et investeringsafkast på 3 £ for hver 1 £, der bliver investeret i cykeltrafik. I London har man derfor arbejdet målrettet med at få cykeltrafikken til at stige igennem en række forskellige incitamenter. En indsats, der har resulteret i en stigning på 61 procent i cykeltrafikken igennem de sidste ti år. En tilsvarende udvikling ser man også i mange andre europæiske storbyer.
"Byplanlæggere over hele Europa har nu fokus på, hvordan der kan skabes flere fodgænger- og cykelvenlige lokalsamfund. Jeg tror, at der kommer til at ske endnu mere på det område i de kommende år," konkluderer Jeroen Quee.

Derudover er der også en række åbenlyse fordele ved flere cyklister og fodgængere i bybilledet, såsom bedre luftkvalitet, effektiv udnyttelse af det offentlige rum og en mere aktiv livsstil.

-jhn


Baggrund
Urban Insight er baseret på en række rapporter af eksperter fra Sweco, der deler deres viden og indsigter om forskellige aspekter af byudvikling fra borgernes perspektiv.
Læs hele rapporten her

OM SWECO
Sweco planlægger og designer fremtidens byer og samfund. Vores arbejde resulterer i bæredygtige bygninger, effektiv infrastruktur og adgang til elektricitet og rent drikkevand. Med 14.500 medarbejdere i Europa kan vi tilbyde vores kunder de rette kompetencer til ethvert projekt. Vi løser hvert år opgaver i 70 lande over hele kloden. Sweco er den største virksomhed inden for arkitektur- og ingeniørrådgivning i Europa med en omsætning på omkring 16,9 milliarder svenske kroner (1,8 milliarder euro)

Læs mere om Byggeri

17/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder