Aktuelle nyheder - Byggeri

Flere usædvanlige oplevelser i FÆNGSLETGårdrummet.

Flere usædvanlige oplevelser i FÆNGSLET

Endnu en bevilling skal være med til at realisere FÆNGSLETs kommende kultur- og konferencesal

Del artiklen på

Arkitektur - Kultur

Et miks af moderne linjer og et råt autentisk udtryk i et internationalt arkitektonisk format vil møde gæsterne, når de træder ind i Vestsalen, der skal åbne FÆNGSLET op og med masser af plads og fleksibilitet give salen helt nye muligheder for at huse events og konferencer.

Nu har Spar Nord Fonden doneret 900.000 kr. til den kommende kultur- og konferencesal:
 
- FÆNGSLET er et helt særligt sted, hvor bare det at være der er en tankevækkende oplevelse i sig selv. Derfor er det meget meningsfuldt for os at støtte op om stedets udvikling, siger Jan Rasmussen, der er direktør i Spar Nord Horsens og Spar Nord Fondens lokale repræsentant i Horsens-området.

Vil valfarte dertil
Med donationer fra andre fonde er selve byggeriet sikret finansiering, og med Spar Nord Fondens støtte på 900.000 kr. er pengene til etablering af scene, rig, bagtæppe og scenebelysning i hus:

- Jeg tænker, at Vestsalen, indretningen, oplevelserne og lyden bliver så god, at resten af Danmark vil høre om dette særlige sted - og meget gerne valfarter til FÆNGSLET og Horsens, siger Jan Rasmussen.

På FÆNGSLET vækker bevillingen til salen glæde:

- Vi sætter utrolig stor pris på Spar Nord Fondens bidrag til Vestsalen. Med Vestsalen kan vi tilføre topmoderne rammer af høj kvalitet til de nuværende arrangementer, og vi får også mulighed for at skabe endnu flere helt nye arrangementer på FÆNGSLET, siger direktør Astrid Søes Poulsen.

Endnu mere vedkommende
Vestsalen skabes ved at fusionere den indre, vestre fængselsgård og underetagen i den vestlige fløj. En glasfacade ud til den ydre fængselsgård er med til at åbne FÆNGSLET op og skabe direkte sammenhæng mellem inde- og udeområderne.

Salen, der kan rumme op imod 800 gæster, bliver ca. 1200 m2 og får ovenlys, højt til loftet, god akustik og moderne konference- og koncertfaciliteter.

- Ved at tilføje nyt til gammelt med stor respekt for fængselsbygningens oprindelige arkitektur skaber vi et helt nyt rum af højeste kvalitet. Derfor vil Vestsalen gøre FÆNGSLET endnu mere vedkommende for flere mennesker og være afgørende ift. fortsat at kunne være hele byens kulturelle fyrtårn, siger Astrid Søes Poulsen.

Udover Spar Nord Fonden støtter også Foreningen Realdania med 40 mio. kr., A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal med 40 mio. kr., Familien Hede Nielsens Fond med tre millioner kroner og Augustinus Fonden med 10 mio. kr.

Vestsalen står ifølge planen klar til brug primo 2022.

-kj

Læs mere om Byggeri

28/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.