Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Flugtsikker retspsykiatri i terrænIll.: KHR Architecture.

Flugtsikker retspsykiatri i terræn

Region Hovedstadens nye retspsykiatri føjer sig til den historiske bygningsarv og er designet med ydervægge, som danner en lukket bygningskrans

Del artiklen på

Nu er der taget første spadestik til Region Hovedstadens nye retspsykiatri, Sct. Hans i Roskilde.

Først i foråret 2021 er det store nybyggeri klar til indflytning, men til gengæld værd kan patienterne se frem til 126 lyse og venlige énsengs-værelser grupperet om indre gårdhaver og en aktivitetspark. Dertil kommer en vifte af forskellige aktivitets- og terapi-tilbud.

Med nybyggeriet vil behandlingen af retspsykiatriske patienter i Region Hovedstaden kunne tage et kvantespring. Den nuværende retspsykiatri - afdeling R på Sct. Hans - arbejder allerede målrettet med at udvikle behandling og rehabilitering med henblik på hurtigere recovery.

Målet er i sidste ende at kunne nedbringe indlæggelsestiden for de retpsykiatriske patienter, der i de fleste tilfælde er dømt til behandling og anbringelse, og som i gennemsnit er indlagt i fire år.

Patienterne vil overvejende være anbringelsesdømte, som i dag har hjemme under utidssvarende rammer i det gamle mandshospital på Sct. Hans øst. Anbringelsesdømte patienter har typisk langvarige indlæggelser - i gennemsnit fire år og en del noget længere.

Byggeriet er udformet, så det føjer sig smukt til den historiske bygningsarv, som gennem to hundrede år har dannet ramme om psykiatribehandlingen på Sct. Hans. Det tilpasser sig det stærkt faldende terræn på en måde, så der overalt fra byggeriet bliver udsigt mod fjorden og det smukke kulturlandskab. Samtidig har arkitektteamet under ledelse af KHR Architecture designet byggeriet sådan, at ydervæggene danner en lukket bygningskrans, der flugtsikrer bygningen uden synlige hegn.

Byggeriet er budgetteret til 550 mio. kr. (2009). De to femtedele finansieres af staten via de såkaldte kvalitetsfondsmidler, mens resten finansieres af Region Hovedstaden.

Den nye retspsykiatri føjer sig til rækken af i alt tolv igangværende hospitalsbyggerier, hvormed Region Hovedstaden lige nu bygger fremtidens sundhedsvæsen med fokus på patienten, innovative løsninger, grønne hospitaler og smartere logistik og arbejdsgange.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder