left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Forbrugerne har svært ved at komme i forårshumør

Forbrugerne har svært ved at komme i forårshumør

Solskin, skattepenge retur og rekordlave renter har sat gang i en ny lånekonverteringsbølge, men det kniber fortsat med at investere i større forbrugsgoder

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I en kommentar til de månedlige forbrugerforventninger fra Danmarks Statistik skriver cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri blandt andet, at nettotallet for den sammensatte forbrugertillidsindikator i april lå på +3,7.

Det er reelt uændret i forhold til +3,8 i marts og også identisk med gennemsnittet for de seneste seks måneder på +3,7.

Bo Sandberg mener, at forbrugerne har ’overraskende svært’ ved at komme i forårshumør:

- Marts og april har ellers budt på både solskin, skattepenge retur og rekordlave renter, som har sat gang i en ny lånekonverteringsbølge. Og man ser typisk, at boligejerne i forbindelse med lånekonverteringer trækker lidt flere penge ud til boligrenoveringer. Disse ting skal nok også senere på året vise sig i privatforbrug og forbrugerforventninger, men det kan altså ikke ses i forbrugertilliden endnu, siger cheføkonomen.

Grænser for optimismen
Det er paradoksalt, at mens forbrugerne forståeligt nok i forhold til reallønsstigninger og lavt renteniveau er optimistiske på deres egen økonomis vegne, så gælder det samme ikke at anskaffe større forbrugsgoder:

- Som noget relativt nyt er der dog et fald i bedømmelsen af forventningen til egen økonomi om et år. Her må man formode, at den internationale økonomiske usikkerhed har en finger med i spillet. Med tanke på soliditeten i dansk økonomi, og hvor længe opsvinget efterhånden har varet, så ligger forbrugertilliden overraskende lavt. Men vi er vidne til en massiv trend i retning af deleøkonomi og fokus på klima og ressourceforbrug, så efterspørgslen flyttes fra materielle goder til oplevelser og genbrug. Og det er ikke sikkert, at Danmarks Statistiks forbrugertillidsindikator fanger hele dette skift i adfærd, siger Bo Sandberg.

Læs mere om Byggeri

24/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder