Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Fortsat risiko for forsinket åbning af MetroCityringFoto: Metroselskabet/Beppe Avallone

Fortsat risiko for forsinket åbning af MetroCityring

Det forventes dog fortsat, at den nye ringforbindelse i København åbner i slutningen af juli, hvis der vel at mærke ikke bliver problemer med sikkerhedsgodkendelsen

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det fremgår af den månedlige status til Folketingets Transportudvalg om anlægget af MetroCityringen, at Metroselskabet fortsat forventer, at Cityringen åbner i slutningen af juli. Men risikoen for forsinkelse er øget betydeligt på grund af begrænsede fremskridt for projektet i januar, hvor der var markante udfordringer med bemandingen på en række arbejder.

Det blev løst ved, at Metroselskabet foretog en foreløbig betaling til entreprenøren CMT, og den indgåede aftale mellem Metroselskabet og CMT har haft ”den ønskede effekt” på fremdriften af disse arbejder.

Højeste bemandingsniveau siden november
Af notatet kan man læse, at den gennemsnitlige bemanding på arbejderne i februar var øget til 430 mand og over 450 mand ved udgangen af måneden. Det er det højeste niveau siden november sidste år.

Imidlertid er en række tests blevet forsinket som følge af den manglende fremdrift i januar, og Metroselskabet oplyser, at det er disse forsinkelser, der medfører en øget risiko for forsinkelse af det samlede projekt og dermed det endelige åbningstidspunkt.

Åbningstidspunkt offentliggøres i slutningen af april
Metroselskabet oplyser videre i orienteringen, at der er nedsat to ”task forces”, som bistår entreprenørerne på forskellig vis, med henblik på at mindske risikoen for forsinkelse.

Metroselskabet forventer i slutningen af april at kunne fortælle om et konkret åbningstidspunkt, dog med forbehold for den endelige sikkerhedsgodkendelse.

Læs mere om Byggeri

18/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder