Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Fremtidens byggeri er i træDen kommende Sønder Otting Skole i Haderslev er et af Arkitemas kommende byggerier i træ.

Fremtidens byggeri er i træ

Udviklingen inden for byggeri i træ går hurtigt. Derfor skaber en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder et nyt forretningsområde med fokus på træbyggeri

Del artiklen på

Arkitema oplever en stigende efterspørgsel på arkitekter med kompetencer inden for trækonstruktion. Derfor har virksomheden oprettet Arkitema Timber, som er et nyt forretningsområde med fokus på træbyggeri. Med dette nye fokus er det ambitionen at være i front ved formningen fremtidens bæredygtige byer og bygninger, som i stadig stigende grad vil blive bygget i træ. Derfor er der allerede indledt et samarbejde med to vigtige aktører inden for trækonstruktion i Sverige: brancheorganisationen Svenskt Trä og ejendomsudviklingsselskabet Folkhem Trä.

- I Folkhem har vi gennem mange år forsøgt at få branchen til at forstå vigtigheden af at omstille byggeriet til en større brug af træ. Træ er det eneste rent genanvendelige byggemateriale og det er derfor en vigtig brik i vores stræben efter at løse klimaproblemerne. Derfor er vi glade for, at et af de største arkitektkontorer, som vi har samarbejdet med i mange år, tør satse på fremtidens byggeri, siger Arne Olsson, adm. dir. i Folkhem Trä.

Hos arkitektvirksomheden er glæden over det nye forretningsområde også stor.

- Fordelene ved at bygge i træ er talrige og dækker alle bæredygtighedsaspekter. Med træ kan vi skabe sunde, omkostningseffektive og klimavenlige løsninger. Derfor er jeg meget glad for, at Arkitema har taget en beslutning om en stor investering i træ og vi er alle begejstrede for, at vi nu kan arbejde endnu mere med trækonstruktioner i fremtiden, fortæller Daniela Grotenfelt, senior specialist inden for bæredygtighed hos Arkitema.

En vigtig del af det nye forretningsområde er et ekstensivt uddannelsesprogram, der bliver udviklet i samarbejde med Svenskt Trä. Brancheorganisationen har en central rolle, når det komme til materialeviden i forhold til byggeri i træ. Samarbejdet skaber en platform for gensidig videndeling, hvor arkitektvirksomheden bidrager med erfaringer fra konkrete byggeprojekter, projektledelse og praktisk problemløsning fra over 100.000 m2 træprojekter på det skandinaviske marked.

Virksomheden arbejder lige nu på flere store projekter, hvor træ har spiller en nøglerolle. Blandt andet den kommende Sønder Otting Skole i Haderslev, et stort trækompleks i svenske Ör og Tiller Videregående Skole i Trondheim.

-aft

Læs mere om Byggeri

16/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder