left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Fremtidens hjem styres af en smartphoneByggefirmaet eurodan-huse og tech-magasinet iNPUT Magazine er gået sammen om at bygge et bud på ”Fremtidens Hjem” i Vindinge, øst for Roskilde. Fotos: Peter Dalby

Fremtidens hjem styres af en smartphone

I fredags var der rejsegilde på 'Fremtidens hjem' i Vindinge, øst for Roskilde. I huset vil man kunne styre stort set alt ved at tale til sin smartphone

Del artiklen på

Vores hjem er efterhånden fyldt af en del teknologi. I fremtiden vil teknologien i højere grad være tænkt ind i selve husbyggeriet fra starten. Til efteråret står 'Fremtidens Hjem' klar til at byde indenfor i et hjem, hvor stort set alt kan styres med stemme via en smartphone.

Det er det sønderjyske firma eurodan-huse, der bygger huset, der havde rejsegilde i fredags og her er man begejstrede for udsigten til at være med til at skabe et bud på, hvordan vi kommer til at bo og indrette os i fremtiden.

- Vi har altid haft den målsætning at vores huse var nogle, der skulle skabe glæde og livskvalitet hos vores kunder. Det føler vi virkelig, at vi er med til her, siger eurodan-huses administrerende direktør, Thomas Dahl.

Visionen er, at alt i huset skal kunne styres med stemmen via en smartphone: Underholdning, lyd, lys, hårde hvidevare, energi, toilettet, alt.

Stemmen styrer alt
Huset, der bliver et såkaldt ’smart home’, vil nemlig være spækket med gadgets og ny teknologi. Visionen er, at alt skal kunne styres med stemmen via en smartphone: Underholdning, lyd, lys, hårde hvidevare, energi, toilettet, alt.

Og selvom det sønderjyske familiedrevne firma gennem tiderne har bygget over 11.000 hjem til danskere over hele landet, så fastslår direktøren, at de aldrig har været en del af så ambitiøst projekt.

- Det er første gang, der bliver bygget et hus, hvor teknologien er tænkt ind i alt. Det har blandt andet betydet, at vi har skulle gennemtænke hele byggeriet på en helt andet måde, allerede inden vi begyndte at grave i jorden, siger han.

- Så vi har – sammen med vores partnere – steppet op og erhvervet os ny ekspertise indenfor bl.a. byggematerialer, strømforsyning, wifi, energi, vand, lys. miljø og klima.

Stå i supermarkedet og se ind i dit køleskab
Det var tech-mediet iNPUT Magazine, der i første omgang fik ideen til huset. Her er fokus selvsagt på den del, der handler om gadgets og teknik.

- For sådan nogle tech-nørder som os, er det som juleaften at være med i sådan et projekt, fortæller chefredaktør Torben Vognsen.

Vognsen fortæller, at man vil komme til at opleve mange unikke ting ved huset.

- Et eksempel kan være, at der bliver ringet på døren, mens du ikke er hjemme. Sker det, får du samtidig en besked på din telefon. Du vil så kunne se og tale med den person, der ringer på. Og du vil kunne åbne døren via telefonen, ligegyldigt hvor du er.

- Man kan måske også forestille sig en situation, hvor du står i supermarkedet, og ikke helt kan huske, hvad det var, du skulle købe. I sådan en situation vil du via telefonen kunne kigge ind i køleskabet og se, hvad du mangler, slutter han.

Huset vil stå færdig til oktober.

-jhn

Kort om eurodan-huse
Virksomheden blev etableret i 1978 af NC Dahl. På de 41 år, der er gået siden starten, har eurodan-huse leveret over 11.000 hjem til danskere i hele landet.
I 2010 gik NC Dahl på pension. Siden har det været sønnerne, Thomas og Rasmus, der har stået i spidsen for virksomheden.
eurodan-huse beskæftiger i dag cirka 250 medarbejdere på landsplan og har salgskontorer i Rødekro, Herning, Aarhus, Aalborg, Odense, Vejle, Hillerød og Roskilde.

Læs mere om Byggeri

13/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder