Aktuelle nyheder - Byggeri

Frivillige bygherrer søges til test af ny bæredygtighedsklasse De praktiske erfaringer fra testfasen af den nye bæredygtighedsklasse vil løbende blive samlet op på og delt på tværs af byggebranchen. Arkivfoto

Frivillige bygherrer søges til test af ny bæredygtighedsklasse

Alle bygherrer inviteres til at deltage i en toårig testfase af boligministeriets frivillige bæredygtighedsklasse, som er første skridt mod en mere bæredygtig regulering på området

Del artiklen på

Bæredygtighed

Byggebranchen har stadig mere appetit på bæredygtige løsninger. En ny vejledning om den frivillige bæredygtighedsklasse skal give branchen et enkelt og lettilgængeligt grundlag at opføre bæredygtigt byggeri efter.

Vejledningen er et frivilligt redskab, som alle bygherrer kan tage i brug og anvende på alle bygningstyper. Bæredygtighedsklassen består af ni bæredygtighedskrav, hvoraf to krav alene retter sig mod boliger som et praktisk værktøj, der kan hjælpe den enkelte bygherre på vej mod et mere bæredygtigt byggeri.

Med et bredt perspektiv på bæredygtighed har klassen fokus på både byggematerialer, opførelse, vedligeholdelse, drift og indeklima. Klassen ser dermed på alle faser i byggeriets livscyklus ud fra et samlet hensyn til både de miljø- og klimamæssige, sociale og økonomiske forhold.

En mere bæredygtig regulering
I en toårig periode skal den frivillige bæredygtighedsklasse testes sammen med byggebranchen, og derfor inviteres alle bygherrer nu til at afprøve klassen på konkrete byggerier. De praktiske erfaringer fra testfasen vil danne afsæt for en mere bæredygtig regulering. Klassen er derfor et vigtigt skridt i den grønne omstilling af byggeriet.

De bygherrer som deltager, får mulighed for at præsentere deres byggeprojekt i en casebank på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens nye temaside Bæredygtighedsklasse.dk. Casebanken vil løbende samle op på erfaringerne fra de deltagende byggeprojekter og dele viden på tværs af byggebranchen.

På temasiden kan man også læse mere om, hvad det vil sige at deltage i testforløbet. Her vil det også være muligt at tilmelde sit byggeprojekt. Byggeprojektet kan tilmeldes i hele den toårige testfase.

Den 18. juni, klokken 14:00-15:30 afholder Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen et åbent webinar om bæredygtighedsklassen. Læs mere på temasiden Bæredygtighedsklasse.dk.

-los


Læs mere om Byggeri

29/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.