Aktuelle nyheder - Byggeri

Gammel jernbanebro renoveresFoto: Ommen & Møller.

Gammel jernbanebro renoveres

Broen på Husoddestien i Horsens bliver bl.a. gjort bredere, så den bliver mere sikker og bedre at færdes på som både fodgænger og cyklist

Del artiklen på

Fra d. 2. marts i næste uge vil den gamle, fredet jernbanebro over Sundet i Horsens være spærret, da broen som et led i opgraderingen af Husoddestien skal renoveres.

- Broen er forfaldet en del, så hele den øvre trækonstruktion skal væk. Der kommer nye og bredere planker på selve brodækket, og plankerne kommer i modsætning til i dag til at gå på tværs, hvilket gør broen mere sikker at cykle på. Samtidig gør vi broen bredere, så den passer med den fremtidige bredde på stien. Dermed bliver der mere plads på broen, f.eks. til at to cyklister kan passere hinanden, forklarer Camilla Sieg, der er ingeniør i trafikafdelingen i Horsens Kommune.

Også rækværket på broen har udtjent sin pligt og bliver derfor udskiftet. Hele bunden af broen og stensætningen bliver til gengæld stående. Begge dele bliver afrenset og malet, så de kommer til at fremstå nye og pæne.

Mens arbejdet står på, er det ikke muligt at holde broen åben, og den vil derfor være lukket fra d. 2. marts til midt i juni. I denne periode må cyklister til og fra Stenballe køre på og af stien ved cykelbommene ved Stensballe Strandvej. Stien vil fra vest være lukket ved nedkørslen ved Næsset.

Renoveringen af broen er første trin i hele opgraderingen af Husoddestien, som også indebærer en ny stenmels-belægning og opsætning af pullerter med lys.

- Det giver bedst mening at lave broen først, så de maskiner, der skal bruges til arbejdet, ikke skader den nye sti. Vi ved, at stien bliver brugt af rigtig mange gående og cyklende, og det vil selvfølgelig give gener for dem, når vi lukker broen. Men vi håber på deres forståelse, og at de bliver glade for den nyrenoverede og bredere bro, siger Camilla Sieg.

Da den gamle jernbanebro er fredet, har projektet været forbi Slots- og Kulturstyrelsen, som har godkendt renoveringsarbejdet. Projektet med den øvrige opgradering af stien ligger i øjeblikket til godkendelse hos Kystdirektoratet.

Det er entreprenørvirksomheden Ommen & Møller, der skal stå for renoveringen af broen.

-kj

Læs mere om Byggeri

24/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.