left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Gammel togremise forvandlet til nyt galleri

Gammel togremise forvandlet til nyt galleri

I Aalborgs gamle togremise fra 1901 er 20 kæmpe lærreder sat op med et klart formål: at give byens mange street art- og graffiti-kunstnere et bæredygtigt byrum, hvor de kan udfolde deres kunst – på helt lovlig vis

Del artiklen på

I Aalborgs gamle, bevaringsværdige togremise fra 1901 finder man nu den nye kreative og sociale iværksætterby Urban City. Byen er indrettet som en 1.000 kvm stor indendørs campingplads med natur-streetart, skyer i loftet, tagterrasser, inspirerende mødelokaler og hyggekroge. Visionen er at danne et socialt, kreativt og bæredygtigt oplevelsesmiljø, hvor virksomheder kan leje sig ind på kontorer i form af upcyclede campingvogne.

Nu har stifter af Urban City, Christian Helweg, valgt at udvide iværksætterbyen med et stort udendørs galleri med navnet Urban Painters. Opsætning af 20 store lærreder i op til 6 x 2,5 meter skal give byens mange street art- og graffitimalere mulighed udfolde sine kunstneriske evner.

- Indtil nu har de unge været nødt til at skrive til fire-fem offentlige afdelinger for blot at komme i betragtning til at få tilladelse til at male på en væg i byen. Det er slut nu, for i Urban Painters-galleriet får kunstnerne frit spil til male på de kæmpe lærreder helt lovligt og hele døgnet rundt.

Værkerne fredet i en måned
Lærrederne skal hænge på væggene af den gamle togremise. Det eneste krav er, at et færdigmalet lærred skal have lov til at stå uberørt i en måned, så kunstnernes motiver ikke overmales med det samme.
Christian Helweg understreger, at lærrederne er nøje udvalgt på grund af deres robuste sammensætning, der muliggør, at kunstnerne kan arbejde helt frit på de forskellige overflader:

- I samarbejde med Hustømrerne har vi opsat lærreder, som producenten fermacell har leveret uden beregning. Deres cementbaserede Powerpanel H2O-facadeplader er meget modstandsdygtige og resistente over for regn og fugt. Det har været vigtigt for det her galleri, der foregår udendørs og hele året rundt.

Lærreder med den rette robusthed
Jens Norddal, fermacells markedsdirektør i Danmark, er glad for at have fået muligheden for at bidrage til Aalborgs nye sociale, kreative galleri. Kongstanken om at skabe et iværksættermiljø, der sikrer et stærkt fundament og bæredygtige rammer om de unges vilde idéer, appellerer nemlig i høj grad til de værdier, som fermacell drives af:

- Da vi blev spurgt, om vi ville levere pladerne til projektet, takkede vi uden tøven ja. Vi støtter med glæde den gode sag, der tilgodeser de unge og nærmiljøet i byen. Samtidig ved vi, at vores facadeplader matcher kravet om, at lærrederne skal være robuste og klare al slags vind og vejr.

-jhn

Læs mere om Byggeri

24/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder