left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Gladsaxe Kommune bygger ny og energivenlig skøjtehalGldsaxes nye energivenlige skøjtehal har et stærkt arkitektonisk udtryk med afrundede former. Illustration: BBP Arkitekter.

Gladsaxe Kommune bygger ny og energivenlig skøjtehal

Nu er det besluttet, hvordan Gladsaxes nye energivenlige skøjtehal skal se ud. Gladsaxe Byråd har valgt et projekt skabt af Jönsson A/S, BBP Arkitekter og MOE Rådgivende Ingeniører, som byder på mange fine energivenlige og arkitektoniske detaljer

Del artiklen på

I bedømmelsen er der bl.a. lagt vægt på bæredygtighed og arkitektonisk kvalitet. De tekniske installationer er af god, robust kvalitet, og de er integreret på en måde, så de ikke skæmmer bygningen.

Projektet blev udbudt som totalentreprise i omvendt licitation, hvilket betyder, at tilbudsgiverne konkurrerede på leverancens omfang og kvalitet indenfor én på forhånd fastlagt pris.

Som den eneste blandt fire tilbudsgivere havde Jönsson, BBP Arkitekter og Moe i deres forslag indarbejdet en balkon rundt om isen, der kan anvendes til stående tilskuere og opvarmning for idrætsudøvere. Det viste sig at være en idé, der blev taget godt imod.

Det var et samlet bedømmelsesudvalg, bestående af repræsentanter fra Børne- og Undervisningsudvalget, stadsarkitekten, Ejendomscenteret og Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe, Gladsaxe Skøjteløberforening og Gladsaxe Ishockey, der den 29. september afgjorde udbudskonkurrencen.

Arkitektonisk fine løsninger
I tilbagemeldingen på Jönsson-teamets tilbud fremhæves flere arkitektoniske løsninger. Det gælder f.eks. indarbejdning af balkonløsningen, som bidrager til den samlede oplevelse af stemningen i hallen.

Løsningen roses også for et godt bredt udkigsareal mellem lounge og hallen, klublokalets udsigt ud over fodboldbanerne, udskænkningszoner og en trappe mellem stue og første sal, der funktionelt er ført videre som teknisk adgang til taget.

Af andre fine kvaliteter nævnes desuden placering af isbanen mod øst, åbninger mod tre verdenshjørner, der giver et godt udsyn og det fine samspil med omgivelserne.

Endelig fremhæves den samlede bygningsform med vandret underopdeling af facaden, der giver bygningen et stærkt arkitektonisk udtryk med afrundede former, der refererer til isbanens form.

Gladsaxe får således et moderne skøjtemiljø i en miljørigtig bygning, med lavt energiforbrug og lave driftsomkostninger.

-  Det har været en spændende opgave at skabe bæredygtige løsninger samtidig med at vi har måttet tænke ud af boksen og få både bygningens funktion og arkitektur til at gå op i en højere enhed. Det er lykkedes rigtig godt - takket være et tæt samarbejde med vores partnere i projektet, fortæller Thomas Normann, CEO i Jönsson A/S.

Den energivenlige skøjtehal erstatter Gladsaxes gamle nedslidte og energitunge skøjtehal og vil således bidrage til den grønne omstilling i Gladsaxe Kommune.

Den gamle hal vil blive genbrugt til fritidsaktiviteter, som hverken kræver nedkøling eller opvarmning, så flere borgere får mulighed for at bevæge sig.

-dg

Læs mere om Byggeri

7/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.