Aktuelle nyheder - Byggeri

Gør den nye brandnorm spiselig for entreprenørerneI spidsen for kurserne om den nye brandnorm står 65-årige Henning Andersen, som forventer at have uddannet 300 entreprenører inden marts.

Gør den nye brandnorm spiselig for entreprenørerne

Den 6. marts træder den ny brandnorm i kraft. Det nye regelsæt trækker tænder ud blandt entreprenørerne, som flokkes om korte kurser. Øland har allerede afholdt 15 velbesøgte kurser landet over

Del artiklen på

Det er ved at være lukketid, hvis man skal nå at læse og forstå den nye brandnorm, som træder i kraft om knap tre uger. Brandnormen, DS48-5, består af et 100 sider langt regelsæt, som er hård kost for de fleste.

Derfor har ventilationsvirksomheden Øland gennem de seneste måneder tilbudt gratis kurser, hvor entreprenørerne får en mundtlig gennemgang af de nye regler.

Kurserne er enormt populære. Øland har foreløbig afholdt 15 kurser, nogle steder med over 20 deltagere, og har yderligere 10 kurser i kalenderen frem mod 6. marts. I alt forventes 300 entreprenører at have lyttet med, når den produktansvarlige for tekniske produkter i Øland, Henning Andersen, gennemgår de nye regler.

- Der er kun ét tidspunkt, hvor entreprenørerne kan tygge sig gennem den nye brandnorm, og det er i fritiden. Mange får det ikke gjort og udskyder det til sidste øjeblik, hvilket jeg godt forstår, for det er en tung omgang. I Øland skal vi være på forkant med de tekniske standarder. Vi er nødt til at sætte os grundigt ind i alle nye tiltag, og vi deler meget gerne ud af vores viden som en gratis service. Det hører med til at være en af de store markedsspillere, at man ikke kun vil sælge, men også står klar med en hjælpende hånd, når der er behov, siger Henning Andersen.

Med sine 65 år hører Henning Andersen til det grå guld i branchen - med tryk på guld. Han har arbejdet i Øland i 25 år og har ingen planer om at gå på pension, når muligheden byder sig næste år. Når han ikke fordyber sig i tekniske specifikationer bag skærmen, kører han land og rige rundt og underviser.

Han har været produktansvarlig for tekniske produkter i Øland siden 2009 og sidder med i udvalg inden for bygningsventilation og brand i Dansk Standard.

-los


Læs mere om Byggeri

21/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.