oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Grønt byggemekka gjorde alle klogereDebatten i går om højhuse i træ var et af de helt store trækplastere.

Grønt byggemekka gjorde alle klogere

I løbet af de seneste dage er byggebranchen strømmet til Building Green i Aarhus, hvor der blev delt viden, erfaringer og netværket på livet løs, lyder det fra teamet bag.

Del artiklen på

Building Green har over de seneste par dage åbnet for en funklende skattekiste af grønne løsninger og bæredygtige visioner. Smilets By og Centralværkstedet dannede rammerne om det grønne byggemekka. I alt lagde knap 2.500 besøgende vejen forbi – det var især arkitekter og ingeniører som lod sig lokke af programmet.

- Stemningen har været rigtig god, og min fornemmelse er, at der blev vidensdelt og netværket for alle pengene. Det er anden gang, vi er her, og det er dejligt at se, at både udstillere, besøgende og oplægsholdere tager så godt imod eventen igen. Det viser, at Building Green ikke kun hører til i København, men at Aarhus også sagtens kan være hovedstad for bæredygtigt byggeri, lyder det fra Sarah Elhauge, som er projektleder på eventen

Faglig snak fra 9-17
De to store udstillerområder summede af faglige samtaler fra 9 morgen til 17 eftermiddag. Der blev fremvist bæredygtige produkter inden for alt fra gulvbelægning og mursten til fibergibsplader og solceller.

På markedspladsen demonstrerede iværksættere deres bæredygtige byggeidéer, mens den nye pop-up scene med temaet ’Go Green’ bød på 20 minutters talks. På de to store scener – Central Stage og Main Stage – inspirerede både talere og debattører de mange fremmødte med deres visioner for fremtiden.

- Det er en sand fornøjelse at tale her i ’egen by’. Building Green rammer en ganske bred skare af fagligheder, og jeg er stolt at kunne inspirere gennem vores eksempler på landskabs- og byrumsløsninger. I Aarhus spiller klimatilpasning en væsentlig rolle, men her er bestemt potentiale for at udvikle byrummene. Omgivelserne er jo så smukke, siger Kristine Jensen, arkitekt og indehaver af Kristine Jensens Tegnestue, som er grundlagt på Viborgvej i Aarhus.

Kristine Jensen lukkede Main Stage den 19/4 med oplægget ’Landskabet i det bæredygtige rum’.

Næste gang går turen til Oslo
Inden Building Green endnu en gang rammer København og Forum den 31. oktober til 1. november, rykker eventen ud over landets grænser. Turen går nemlig til Oslo i oktober.
- Building Green-konceptet har vokset sig så stort, at vi ser gode muligheder i at udvide til vores norske naboland. Vi vil gerne skabe den samme platform i Norge, hvor der er et stort potentiale i bedre udnyttelse af materialeressourcerne og lukkede kredsløb i byggeriet. Forberedelserne er i fuld gang, og vi glæder os meget, fortæller Sarah Elhauge.
Olso-udgaven finder sted fra den 17. til 18. oktober i det Gamle Museet.

-jhn

Læs mere Building Green i Oslo her

Læs mere om Byggeri

20/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder