bygma
LCA
scroll
Hjælper håndværkerne med at vælge bæredygtigtEt korps af bæredygtighedsambassadører skal hjælpe håndværkerne med at bygge mere bæredygtigt

Hjælper håndværkerne med at vælge bæredygtigt

En serie bæredygtighedsambassadører skal gøre det nemmere for de små og mellemstore håndværkere at bygge bæredygtigt og dermed vinde flere udbud

Mens de store bygherrer er godt i gang med at gøre byggeriet mere bæredygtigt, kniber det for de små og mellemstore håndværkere, der sjældent ressourcer til at sætte sig ind i komplekse certificeringer og dokumentationskrav og er derfor ofte skeptiske overfor bæredygtighedsagendaen. Men nu er der hjælp at hente, lyder det fra Stark, der med et korps af bæredygtighedsambassadører, skal hjælpe håndværkerne med at bygge mere bæredygtigt.

- Særligt for de små og mellemstore håndværkere kan det være svært at få mere bæredygtighed ind i byggeriet. De oplever en jungle af varemærker og regler, som de sjældent har tid og ressourcer til at sætte sig ind i, siger bæredygtighedschef Kristian Fribo.

Han forklarer, at de såkaldte bæredygtighedsambassadører kan hjælpe håndværkerne med alle de udfordringer, der kan være i forbindelse med bæredygtigt byggeri. Lige fra viden om bæredygtige byggematerialer over tredjepartscertificerede miljømærker til den krævede dokumentation.

- De har specialviden om svanemærket eller DGNB-certificeret byggeri og kan yde konkret rådgivning, der gør det meget nemmere for håndværkerne at bygge bæredygtigt. Kravene til mere bæredygtighed i byggeriet vil kun stige, så ved at tilbyde vores viden på området, giver vi også vores kunder en konkurrencefordel. Vi klæder håndværkerne på til at kunne forklare og dokumentere over for deres kunder, hvad de får med bæredygtige løsninger, fortsætter Kristian Fribo.

Han oplyser, at håndværkerne kan træffe bæredygtighedsambassadørerne på telefon eller ude i forretningerne. Den 3. og 4. november er der også mulighed for at møde syv af bæredygtighedsambassadørerne på Building Green i Forum, København.

-pf

14/10 2021