Aktuelle nyheder - Byggeri

Højspænding: Er du klar til at få besøg af Sikkerhedsstyrelsen?Hvis en virksomhed ikke selv har en driftsansvarlig person ansat, gælder det om hurtigst muligt at få overdraget ansvaret til en driftsansvarlig partner.

Højspænding: Er du klar til at få besøg af Sikkerhedsstyrelsen?

Siden 1. januar 2020 har ejere af højspændingsinstallationer, transformerstationer og el-producerende anlæg selv været ansvarlige for drift og vedligeholdelse af egne anlæg. Det er bare de færreste, der ved det

Del artiklen på

Det kan få store konsekvenser, hvis Sikkerhedsstyrelsen besøger dit højspændingsanlæg. Den nye bekendtgørelse fra Sikkerhedsstyrelsen, der trådte i kraft 1. januar 2020, kræver nemlig, at ejere af elektriske anlæg, der er tilsluttet højspændingsnettet, selv skal have en driftsansvarlig person ansat, eller har indgået en aftale med en godkendt driftsansvarlig virksomhed.

Tidligere var det i mange tilfælde netselskaberne, der stod for drift og vedligehold af de el-producerende anlæg og højspændingsinstallationer for virksomhederne. Den nye bekendtgørelse betyder nu, at den enkelte virksomhed selv bærer strafansvaret.

Det kan få store økonomiske konsekvenser for den enkelte virksomhed, spår Flemming Aagaard, der er driftsleder hos den landsdækkende el-installationsvirksomhed El:Con og har mange års erfaring som driftsansvarlig person.

- Når virksomhederne ikke er bekendt med de nye regler, er de formegentlig heller ikke bevidste om, at de faktisk kan komme i problemer, hvis Sikkerhedsstyrelsen kigger forbi. Ofte vil konsekvensen være, at man bliver bedt om at tegne en driftsaftale med en godkendt partner indenfor tre måneder, men i værste fald kan det føre til, at Sikkerhedsstyrelsen lukker anlægget midlertidigt ned, advarer Flemming Aagaard.

Driftsansvarlige står klar
Heldigvis er der hjælp at hente. Siden bekendtgørelsen trådte i kraft, har flere virksomheder meldt sig på banen for at tilbyde virksomheder driftsansvarsaftaler – og derved tage ansvar for, at højspændingsanlægget drives og vedligeholdes i overensstemmelse med gældende bekendtgørelse.

Én af de virksomheder er El:Con. Selvom bekendtgørelsen har eksisteret i knap et år, støder el-installationsvirksomheden fortsat på virksomheder, der fortsat ikke er klar over, at de nu selv er ansvarlige for drift og vedligeholdelse af deres højspændingsanlæg.

- Selvom bekendtgørelsen nu har været gældende i en længere periode, bliver mange af de virksomheder, vi taler med, overraskede, når vi fortæller dem, hvad de nye regler er, og hvad konsekvenserne for dem kan være. Hvis først du har en aftale med en driftsansvarlig partner, overdrager du samtidig alt ansvar og behøver derfor ikke længere at bekymre sig om højspændingsanlæg, beroliger Flemming Aagaard.

-los


Læs mere om Byggeri

25/2 2021
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.