LCA
scroll
Håndværkere bidrager med ’Værdi hver dag’

Håndværkere bidrager med ’Værdi hver dag’

Danmarks faglærte har al mulig grund til at ranke ryggen og være stolte over det, de bidrager til samfundet med

Af Dan Bjerring

Unge søger i stigende grad efter et ’meningsfuldt arbejdsliv’, hvor de ikke kun får en løncheck hver måned, men også bidrager til et større formål. Og der har Danmarks faglærte stor ære af det, de bidrager med til det danske samfund.

TEKNIQ har derfor taget initiativ til kampagnen ’Værdi Hver Dag’, der bliver bakket op af Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet

Formålet med kampagnen er at få flere faglærte til at føle stolthed ved deres fag og dermed også få flere til at søge ind på erhvervsuddannelserne.

Tørster efter flere faglærte
Administrerende direktør i TEKNIQ, Troels Blicher Danielsen, peger på, at det danske arbejdsmarked tørster efter flere faglærte.

Den udvikling stiger de kommende år og kan i sidste ende sætte en prop i både økonomisk vækst og omstilling til et mere bæredygtigt samfund:

- Vi sætter nu fokus på, at der er god grund til at være stolt som faglært og den værdi, man hver dag er med til at skabe.

- Forhåbentlig kan det sprede sig som ringe i vandet, inspirere flere og gøre op med fastlåste fordomme om det gode arbejdsliv, siger Arbejdsgiverne, der organiserer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, siger han.

Rider forrest på grøn bølge
Og fagforbundene er med på vognen. Benny Yssing, der er forbundsformand i Dansk El-Forbund, peger på, at elektrikerne ’rider forrest på den grønne bølge’ af elektrificering, der kun vokser sig større de kommende år med flere elbiler og færre fossile opvarmningskilder:

- Det mærker både borgerne og klimaet hver eneste dag, og det er værd at hejse flaget med faglig stolthed for, siger han.

Står sammen på tværs
Og forbundsformanden for Blik & Rør, Henrik W. Petersen, er med på samme linie:

- Det er en bred palet af samfunds- og klimamæssige løsninger, vores medlemmer hver dag bidrager til. Det gælder blandt andet bæredygtig boligopvarmning og et sundt indeklima.

- Derfor glæder det mig, at vi nu kan stå sammen på tværs og synliggøre den faglige stolthed, som alle i fagene fortjener, siger han.

15/4 2024