Aktuelle nyheder - Byggeri

Hold snitterne fra boliggevinstenDet kan være kompliceret at beskatte gevinsten ved salg af boliger, hvilket over halvdelen ag befolkningen heller ikke synes er en god ide.

Hold snitterne fra boliggevinsten

Et overvældende flertal af danskerne synes, at beskatning af boligsalg er en dårlig ide, viser ny undersøgelse

Del artiklen på

Skal der flere penge i statskassen, vil politikerne næppe vinde popularitetskonkurrencer ved at beskatte gevinsten ved salg af private boliger. Kun 17,2 % af befolkningen mener nemlig, at man bør beskatte gevinsten ved boligsalg, viser en ny befolkningsundersøgelse, som analysebureauet Epinion har lavet for ejendomsmæglerkæden Estate. 56,8 % er enten uenige eller helt uenige i, at beskatning af boligsalg er en god ide. De resterende knap 25 % har ingen holdning til spørgsmålet.

- Cirka halvdelen af os bor i den bolig, vi selv ejer, så det er ikke så mærkeligt, at mindst halvdelen heller ikke er tilhængere af beskatning af boliggevinster. Jeg tror, de fleste boligejere føler, at boligskatter allerede fylder meget i de samlede boligudgifter. Især fordi renterne er meget lave for tiden, vil der være boligejere, for hvem ejendomsskatterne udgør den største post i deres samlede boligudgifter, siger Thomas Hovgaard, der presseansvarlig i Estate.

Estate har ikke en præcis holdning til, hvordan boligskattesystemet skal skrues sammen.

- Om man opkræver skatterne løbende eller ved salg må være op til eksperter at vurdere fornuften i. Det vigtigste er, at man som boligejer og ikke mindst kommende boligejer kan regne med, hvad man skal betale. Det værste, der kan ramme boligmarkedet, er nemlig usikkerhed og uforudsigelighed, da købet af en bolig for mange er tilværelsens største investering, hvor man ønsker stor tryghed, siger Thomas Hovgaard.

At beskatte boliggevinster kan være en meget komplekst øvelse.

- I nogle dele af landet kan man faktisk risikere, at ens bolig er faldet i værdi, og skal man så i de tilfælde have penge tilbage i skat, når de, som har været heldige at opleve stigninger, skal betale. Det vil være et oplagt spørgsmål. Der er også inflation og forbedringer, som der skal tages højde for, så alt i alt virker det som et forholdsvis kompliceret projekt at beskatte boliggevinster, siger Thomas Hovgaard.

-dc

Læs mere om Byggeri

3/12 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.